FED risk iştahını baskılıyor! Bayram sonrası Borsa İstanbul'da son durum

Düzenleyen:
- Güncelleme:
FED risk iştahını baskılıyor! Bayram sonrası Borsa İstanbul'da son durum

Ekonomi Haberleri

Ramazan Bayramı sonrasında Borsa İstanbul güne yükselişle başladı. Analistler, ABD Merkez Bankası FED'in mayıs ayında alacağı karar konusunda uyardı. İşte Borsa İstanbul'da son durum...

Ramazan Bayramının ardından Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftaya yüzde yükselişle başladı. Haftanın ilk gününde BIST 100 endeksi önceki kapanışa göre 22,50 puan ve yüzde 0,45 değer kazanarak 5.034,84 puana çıktı. 

BORSA İSTANBUL BAYRAM SONRASINA YÜKSELİŞLE BAŞLADI

Bankacılık endeksi yüzde 0.55 ve holding endeksi yüzde 0.38 artış kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,56 ile spor, tek kaybettiren yüzde 0,06 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı oldu.

Perşembe günü arife günü olması nedeniyle saat 12.40'a kadar gerçekleşen işlemlerde satış ağırlıklı bir seyir izleyen BIST 100 endeksi, günü önceki kapanışın yüzde 0,97 altında 5.012,34 puandan tamamladı.

Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) verilerine göre 31 Mart itibariyle 6,90 trilyon lira olan kayden saklanan menkul kıymetlerin piyasa değeri 21 Nisan’da 7,15 trilyon liraya yükseldi. Bu dönemde toplam hesap sayısı 62,7 milyon yatırımcı sayısı ise 30,55 milyon olarak gerçekleşti.

Aynı tarihten itibaren pay senedi piyasasında yatırımcı sayısı ve portföy değerinde artış göze çarptı. Pay senedi yatırımcı sayısı 21 Nisan itibariyle 4,78 milyona yükselirken portföy değeri 5,66 trilyon liraya ulaştı. Pay senedi yatırımcısı geçen ay 4,25 milyon olarak gerçekleşmişti.

FED RİSK İŞTAHINI BASKILIYOR

Anadolu Ajansı'nda yer alan habre göre analistler, küresel pay piyasalarında, merkez bankalarının para politikalarına ilişkin belirsizliklerle yön arayışının devam ettiğini belirterek, bu hafta Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) para politikası kararları ile ABD ve Avrupa'da büyüme başta olmak üzere yoğun veri gündemin yatırımcıların odağında olduğunu bildirdi. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) enflasyonla mücadelede atacağı adımlar yatırımcıların odağında yer almayı sürdürürken, Banka'nın piyasa beklentilerinden daha fazla faiz artışına gidebileceğine yönelik endişeler risk iştahını olumsuz etkiliyor.

Analistler, bugün yurt içinde reel kesim güven endeksi ve kapasite kullanım oranı, yurt dışında ise Almanya'da Ifo beklenti endeksleri, ABD'de Chicago Fed ulusal aktivite endeksi ile Dallas Fed imalat sanayi endeksi verilerinin takip edileceğini aktararak, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 5.000 ve 4.980 seviyelerinin destek, 5.100 ve 5.150 puanın direnç konumunda olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...