Fed öncesi piyasaların risk iştahı kabardı: Çin gayrimenkul piyasası en hızlı yükselişini kaydetme yolunda

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Fed öncesi piyasaların risk iştahı kabardı: Çin gayrimenkul piyasası en hızlı yükselişini kaydetme yolunda

Ekonomi Haberleri

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yarın açıklayacağı politika faizi öncesinde küresel piyasaların risk iştahı kabardı. Çin gayrimenkul piyasası en hızlı yükselişini kaydetme yoluna girdi.

Yarın ABD Merkez Bankası (Fed) ile başlayacak yoğun merkez bankası para politikası kararları öncesi temkinli seyrini sürdür küresel piyasalarda Çin'in ekonomiyi destekleyeceğine ilişkin gelişmeler sonrasında risk iştahı kabardı. Çin’de başta gayrimenkul sektörü olmak üzere ekonomiyi destekleme açıklamaları Asya’da hisse senetlerini yukarı taşıdı.

GAYRİMENKUL HİSSELERİ EN HIZLI YÜKSELİŞİ KAYDETME YOLUNDA

Bloomberg'de yer alan habere göre MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 1 yükseliş kaydetti. Hong Kong Hang Seng yüzde 3’ün üzerinde ralli yaparken endeksin teknoloji şirketleri yüzde 5’e yakın yükseldi. Çin CSI 300 yüzde 2,6 artarken Çin gayrimenkul şirketlerini takip eden endeks Aralık ayından bu yana en hızlı yükselişini kaydetme yolunda. Amerikan hisse vadelileri ise yatay seyirde.

Çin açıklamaları kurlara da yansıyor. Offshore yuan bir haftanın zirvesine yükselirken dolar karşısında yüzde 0,5 değer kazandı. Çin emtia talebine hassas Avustralya doları da dolar karşısında yüzde 0,4 yükseldi. Bloomberg Dolar Endeksi yüzde 0,2 düşüşle 1.214 puan seviyesinde.

GÖZLER FED'İN KARARINDA

Dünya genelinde uzun süredir devam eden "şahin" politikaların sonuna yaklaşılırken, ABD ve Avrupa merkez bankalarının atacağı adımlar ile gelecek döneme ilişkin yönlendirmeler yatırımcıların odağında bulunuyor.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in yarın politika faizini 25 baz puan artırmasına kesin gözüyle bakılırken, Banka'nın enflasyonla mücadele kapsamında yıl sonuna kadar nasıl bir yol izleyeceğine yönelik belirsizlikler de devam ediyor.

Analistler, hala bazı Fed üyelerinin enflasyonun seviyesinden rahatsızlık duyduklarını belirterek, yarınki toplantıdan çıkacak kararların "şahin" politikaların sona erdiği yönünde olmayabileceğini söyledi.

Kaynak: Bloomberg, Anadolu Ajansı

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...