FED kararı piyasaları nasıl etkileyecek?

Düzenleyen:
FED kararı piyasaları nasıl etkileyecek?

Ekonomi Haberleri

FED faiz kararlarını açıkladı. ABD Merkez Bankası'nın kararı sonrası şimdi gözler piyasalarda.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) kritik faiz kararı açıklandı. Fed faizleri beklendiği gibi değiştirmedi. Peki Türkiye'de piyasalar Fed'in faiz kararına yarın nasıl tepki verecek?

DOLAR DEĞER KAYBETTİ

Fed'in faiz kararına ilk tepkiyi döviz piyasası verdi. Dolar uluslar arası piyasalarda birçok para birimine karşı değer kaybetti. Euro/dolar paritesinde yaşanan yükselişin etkisiyle dolar, 2.87'nin altına geriledi. Dolar, karar öncesinde 2.9150 TL seviyelerinden işlem görüyordu.

ALTIN TIRMANDI

Altının onsu ise kararın ardından 1230 dolar seviyelerinden 1258 dolar seviyelerine tırmandı. Brent türü petrolün varil fiyatı da yüzde 4'e yakın artarak 40 doları aştı. Fed kararının ardından New York Borsası'nda endeksler yüzde 0.5-1 civarında yükseldi.

"YÜKSELİŞ ÇOK SERT OLMAZ"

Karar sonrası Habertürk'e konuşan Para piyasaları uzmanı Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Murat Sağman, "Kararın ardından dolar, hızla değer kaybetti. Her ne kadar karar piyasa beklentilerine paralel gelse de Fed Başkanı Janet Yellen'in yaptığı açıklamalar piyasalar üzerinde etkili oldu. Fed 2016 için 4 olan faiz artırım öngörüsü 2'ye düştü. Borsa İstanbul da yarın güne alıcılı başlayabilir. Ancak yükseliş çok sert olmaz" dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...