Fed faiz indirdi dolar inişe geçti

Fed faiz indirdi dolar inişe geçti

EKONOMİ Haberleri

ABD Merkez Bankası Fed, koronavirüs sebebiyle 18 Mart’ta yapılacak toplantıyı beklemeden 50 baz puan faiz indirdi. Faiz indirimi oy birliğiyle alındı.

Böylece Fed’in politika faizi yüzde 1 - 1.25 aralığına geriledi. Fed’in faiz indirimi sonrası dolar ateşi de düştü. Gün içerisinde 6.21 TL seviyesine çıkan dolar Fed’in indirimi sonrası 6.10’un altına geriledi. Güne 1600 puan artıda başlayan Borsa İstanbul da  işlemlerini yukarı yönlü devam ettirdi ve gün sonunda yüzde 2,5’e yakın artış gerçekleşti. Bankacılık ve holding hisseleri öncülüğünde yükseliş yaşandı. BİST’deki yükselişte de ABD’de faiz indiriminin yanı sıra enflasyon rakamlarının beklenenin altında gelmesi etkili oldu. Bu çerçevede geçtiğimiz hafta 335 liraya kadar yükselen gram altın 317 liraya kadar gerilerken, yine geçen hafta 6,26 liraya yükselen dolar 6,16 seviyesine kadar çekildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...