Fatih ve Kanuni Filyos'ta buluştu

Fatih ve Kanuni  Filyos'ta buluştu

EKONOMİ Haberleri

Türkiye'nin ilk sondaj gemisi Fatih, Türkali-1 ve Türkali-2 tespit kuyularındaki çalışmalarının ardından Filyos Limanı'na demirlerken, bir süredir Filyos Limanı'nda bulunan Kanuni sondaj gemisi ise seyir testlerini sürdürüyor.

Kanuni’yle karşılıklı demirleyen Fatih’in nisanda Kuzey Sakarya Gaz Sahası'ndaki Amasra-1 kuyusunda keşif sondajına başlaması bekleniyor. Aynı limana 14 Kasım'da ulaşan ve burada kule montajı, deniz seyir testi, sondaj ekipmanlarının montajı yapılan Kanuni de Amasra-1 kuyusunda Fatih'in yapacağı sondajların tamamlayıcı ve bazı test işlemlerini gerçekleştirecek. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez “Hedefimiz orada önümüzdeki 5 yıl içerisinde 30 ila 40 kuyuya ulaşarak üretimi gerçekleştirmek. 2023’de ilk gazı ulusal iletim sistemine basmak” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...