Farkındalığın artmasıyla sigortaya yöneldik

Düzenleyen:
Farkındalığın artmasıyla sigortaya yöneldik

EKONOMİ Haberleri

Sigorta sektöründe prim üretimi pandemiyle geçen 2020’de önceki yıla göre yüzde 17,7 artışla 68 milyar 144 milyon TL olurken, sağlık branşında prim üretimi yüzde 21, tamamlayıcı sağlık sigortası prim üretimi ise yüzde 52 artış gösterdi.

Önder Çelik İSTANBUL

Bu artışta pandeminin getirdiği farkındalığın etkili olduğunu ifade eden Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mehmet Şencan, “Koronavirüs, bireylerin riske olan bakış açısını değiştirdiği gibi, özellikle sağlık sigortalarına olan algıyı ve toplumsal bilinci de artırdı. 2019’da 8 milyar TL civarında olan sağlık branşı sektör prim üretimi 2020’de 10 milyar TL’ye ulaştı” dedi. Şirketin geçen yıl sağlık branşı prim üretiminin yüzde 15, tamamlayıcı sağlık sigortası prim üretiminin ise yüzde 65 arttığını kaydeden Şencan, geçen yıl 26,2 milyon TL ödeme gerçekleştirdiklerini söyledi. Mehmet Şencan, yıllık değerlendirme toplantısında şöyle konuştu: 2020’de şirketimizin prim üretimi, bir önceki yıla göre yüzde 21,32’lik artışla 8 milyar TL’ye ulaştı. Solo net kârımız 460 milyon TL oldu. 15 ana sigorta branşı içinde 6 branşta birinciliğimiz bulunuyor.

GENÇLERE ACENTE OLMA İMKÂNI
Anadolu Sigorta I. Genel Müdür Yardımcısı Filiz Tiryakioğlu,“Genç Anadolu Projesi kapsamında gençlere acentelik fırsatı sunuyoruz. Bu yıl 30 kişi istihdam edilecek. Gelecek üç yılda 100 acenteye ulaşmayı istiyoruz” dedi.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...