'Dijital dönüşüm'e faizsiz kredi: Şartlar ve son başvuru tarihi belli oldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
'Dijital dönüşüm'e faizsiz kredi: Şartlar ve son başvuru tarihi belli oldu

EKONOMİ Haberleri

Faizsiz kredi fırsatında son tarih belli oldu. Günümüzde işletmelerin 'olmazsa olmazı' haline gelen dijital dönüşüm için İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından 5 milyon liraya kadar faizsiz kredi sunulacak. İşletmeler, söz konusu kredi desteğinden faydalanmak için 13 Ocak 2023’e kadar başvuru yapabilecek. Peki bu krediden kimler faydalanacak? İşte detaylar...

Faizsiz kredi için önemli adım atıldı, yüz binleri ilgilendiren gelişmede son tarih ve detaylar belli oldu. Son yıllarda ticaretin dijital mecralara kayması ile birlikte birçok işletme yönünü bu tarafa çevirirken, finansman desteği arayanlar için müjdeli haber geldi. İstanbul Kalkınma Ajansı, İstanbul’da yer alan işletmelerin dijital dönüşümlerini gerçekleştirmeleri için 5 milyon liraya kadar faizsiz kredi sunacak.

6 AY GERİ ÖDEME YOK

Özellikle KOBİ ölçeğindeki firmaların ürünlerini Türkiye'nin yanı sıra dünyanın dört bir yanına ulaştırmasını sağlayan dijital satış kanalları için birçok firma, finansmana ihtiyaç duyuyor. Bunu sağlamak için harekete geçen İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA), İstanbul’da yer alan işletmelerin dijital dönüşümlerini gerçekleştirmeleri için Dijital Dönüşüm İstanbul Faizsiz Kredi Desteği Programı’nı ilan etti.

İstanbul’daki dijital dönüşüm olgunluk analizi ve yol haritasına sahip işletmelere faizsiz kredi desteği verilecek.

Toplam bütçesi 200 milyon lira olan program kapsamında işletmelere; 2 milyon ila 5 milyon lira arasında, ilk 6 ayı geri ödemesiz 24 ay vadeli faizsiz kredi desteği verilecek.

İŞLETMEYE ÖZEL DİJİTAL DÖNÜŞÜM

Program ile işletmelerin üretim, yönetim, müşteriye erişim, işgücü vb. hususlarda dijital dönüşüm çalışmaları işletmeye özel olarak hazırlanmış yol haritasına göre gerçekleştirilecek. İşletmeler, söz konusu kredi desteğinden faydalanmak için 13 Ocak 2023’e kadar başvuru yapabilecek. (Yeni Şafak)

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...