Faizsiz kredi pazartesi başlıyor

Düzenleyen:
Faizsiz kredi pazartesi başlıyor

Ekonomi Haberleri

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 15 bin KOBİ'nin yararlanabileceği, 50 bin liralık ‘Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği’ne, 3 gün içinde 244 bin 980 başvuru yapıldığını söyledi. Değerlendirme sürecinin başladığını belirten Özlü, desteği almaya hak kazanan KOBİ'lerin, hafta başında anlaşmalı bankalardan kredilerini kullanmaya başlayabilecekleri müjdesini verdi.

Küçük ve Orta Ölçeli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi'nin (KOSGEB) 15 bin işletmeye vermeyi planladığı 50 bin liralık faizsiz krediye talepte bulunan 245 bin firma ile ilgili ciddi güvenlik soruşturması yapılacak. FETÖ bağlantısı olanların yararlanamayacağı kredinin musluğu da pazartesi günü açılıyor.

KAYITLI İŞLETME 500 BİN

Süre uzatılmaması sebebiyle geçen bu sürede KOSGEB veri tabanına kayıt yaptıran, beyannamesini güncelleyen işletmelerle başvuru sayısının 500 bine ulaştığı belirtildi. Bu işletmelerin de 2017 desteklerinden yararlanabileceği ifade edilirken, krediyi güvenlik soruşturmasından geçen işletmeler alacak.

Başvuran işletmelerin sıralaması yazılımla otomatik yapılırken, her il için TÜİK verilerine göre kota belirlenecek. İl kotalarına göre bu haktan 15 bin firma yararlanacak. İşletmeler ölçeklerine göre mikro, küçük, orta olarak sınıflandırılacak. Ayrıca uygun şartlardaki bu kredinin dağıtımında mikro ölçekli şirketlere öncelik verilecek.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...