Faizsiz finansman tercihi son 8 yılda yüzde 850 arttı

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ - İSTANBUL
- Güncelleme:
Faizsiz finansman tercihi son 8 yılda yüzde 850 arttı

Ekonomi Haberleri  / HABER MERKEZİ - İSTANBUL

Türkiye gayrimenkul sektöründe 1974’ten bu yana 87 proje hayata geçiren ve bugüne kadar 120 bin kişiyi ev, ofis ve iş yeri sahibi yapan Sinpaş’ın her gelir grubundan müşterilerinin araç ve konut talebine faizsiz finansman desteği sunduğu ‘Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı’ 52 şubeye ulaştı.

ÖNDER ÇELİK'İN HABERİ - Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığına üye olanlar faiz, vade farkı ya da ek maliyetler olmadan tasarruf yapma imkânına sahip olurken aylık yapacakları tasarruf tutarlarını kendileri belirliyor.

Sinpaş’ın yeni markasının kuruluş sürecini anlatan Sinpaş Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Çelik “2020’de, konut projesi arzlarımıza ek olarak konut piyasasına ‘Konut Finansmanı’ alanında dâhil olacağımız yeni iş planları üzerinde çalışmaya başladık. 2021 Ocak ayında ise Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı markası ile Tasarruf Finansmanı sektörüne adım attık” dedi.

340 BİN AKTİF MÜŞTERİ

Şu anda sektörün büyüklüğünün 15,6 milyar TL olduğunu ifade eden Çelik, şöyle konuştu: "Bankaların konut kredilerindeki yüksek faiz oranları ve BDDK’nın ikinci konutunu alacak olanlara yönelik kredi kısıtlaması kararı gibi sebeplerle bu rakamın önümüzdeki dönemde çok daha yukarılara çıkacağını öngörüyoruz. Tasarrufa dayalı faizsiz finansmanı tercih eden vatandaşlarımızın sayısı son 8 yılda yüzde 850 arttı. 90’lı yılların başında 2 firmadan ibaret olan sektör, 2021 yılında inanılmaz bir büyüme ile yaklaşık 50 firmaya ulaşmıştı. 7 Mart 2021’de düzenleme getirildi. Bu düzenleme ve uygulanan regülasyonlar sonucunda, Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı ile birlikte 6 firmanın sektörde faaliyet göstermesine izin verildi.

Bugün sektör, 6 firma, 433 Tasarruf Finansman Şubesi ve 340.000 aktif müşteri ile faaliyetine devam ediyor. Regülasyondan sonra adil ve güvenilir bir rekabet ortamının gelmesi ile büyümemizi hızlandırdık ve 2021 yılı sonunda 3 olan şube sayımızı 2 yılda Türkiye genelinde 52’ye çıkardık. Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı olarak, tasarrufa dayalı faizsiz finansman sistemi ile her gelir grubundan aileyi ev ve araba sahibi yapmayı amaçlıyoruz."

SİNPAŞ YAPI TASARRUF SANDIĞI YIL SONUNA KADAR 70 ŞUBE HEDEFLİYOR

Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı Genel Müdürü Merve Onarlı “Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı olarak, müşterilerimizin bankalarda uygulanan zorlu süreçleri yaşamadan ve yüksek faiz maliyetlerine girmeden dilediği eve, araca ya da iş yerine kişiye özel ödeme planları ile sahip olmalarını sağlayan finansman modelleri sunuyoruz. Artan talepler sayesinde kısa sürede hızlı bir şubeleşme atağı ile 2 yılda 3 şubeden, bugün 30 şehrimizde hizmet veren 52 şubeye ulaştık. Yıl sonuna kadar şube sayımızı 70’e, personel istihdamımızı yüzde 100 artırarak 650’ye çıkarmayı planlıyoruz” dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: HABER MERKEZİ - İSTANBUL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...