Faizler gerileyince banka kârları uçtu

Faizler gerileyince banka kârları uçtu

EKONOMİ Haberleri

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, Türk bankacılık sektörünün ocak-temmuz döneminde 28 milyar 236 milyon lira olan net dönem kârı, ağustos sonu itibarıyla 32 milyar 838 milyon liraya ulaştı.

Bu da sektörün, ağustosta, 4 milyar 602 milyon liralık net dönem kârı elde ettiğini ortaya koydu. Böylece bankalar, tarihin en yüksek ağustos ayı kârını da hanelerine yazdı. Söz konusu faizlerde sert gerileme yaşanmış ve beraberinde kredi hacmi de hissedilir miktarda artmıştı. Tahvil faizlerinin de gerilemesi, hazine kâğıtlarına yatırım yapan bankaların kazancını artırdı. Öte yandan bankaların sekiz aylık kârı, geçen yıla göre yüzde 15,9 azaldı. Bankalar, ocak-ağustos döneminde kredilerden 219 milyar 379 milyon lira faiz geliri sağladı. Mevduata ödenen faiz, 130 milyar liraya dayandı. Kredilerden alınan ücret ve komisyon ise 10,5 milyar liraya ulaştı. Personel gideri sekiz ayda 22,7 milyar lira oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...