Faizden değil poliçeden kazanacaklar

Faizden değil poliçeden kazanacaklar

EKONOMİ Haberleri

Türkiye ekonomisinde taşların yerine oturması ve faizlerin ciddi anlamda gerilemesiyle birlikte, sektörler de yeni dönem stratejilerini belirledi.

Ö. Faruk Bingöl İSTANBUL

Bu kapsamda sigortacılar, 2020’de esas faaliyetine odaklanarak “sürdürülebilir kârlılığı” hedefliyor. Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mehmet Şencan, 2020’de faizlerdeki düşüşle birlikte yatırım gelirlerinde gerileme yaşanmasının beklendiğine işaret etti. Şencan “Bu durumda sigortacılık faaliyetinden elde edilecek kârlılık ön plana çıkacak. Düşük faiz ortamında tüketici kredilerine (konut, otomobil) talep artıyor. DASK, kasko gibi kalemlerde poliçe hacmi yükselecek. Siber, iklim değişikliği ve ticari alanlarda yenilikçi ürünlerimiz olacak. Dengeli büyüme, sürdürülebilirlik ve kârlılık odaklı ilerleyeceğiz. Önceliğimiz; şirketlerin ve üretimin zor günler geçirdiği zaman yanlarında olarak, faaliyetlerinin devamını sağlamak” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...