Faiz kararı beklenirken İslam Memiş’ten dikkat çeken tahmin! 24 Kasım dolar ve altında son durum…

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Faiz kararı beklenirken İslam Memiş’ten dikkat çeken tahmin! 24 Kasım dolar ve altında son durum…

Ekonomi Haberleri

Merkez Bankası bugün faiz kararını açıklayacak. Yatırımcıların gözü Merkez’den gelecek haberde. Finans analisti İslam Memiş’in de faiz beklentisi anketler gibi faizin düşürüleceği yönünde. Memiş yatırımcılara, “TCMB faiz indirecek, dolar yükselecek klasiğini unutmak gerek” uyarısında bulunurken altında sert yükselişin sinyalini verdi. 

Altın ve dolar piyasalarında dikkat çeken bir açıklamalarına devam eden Finans analisti İslam Memiş, kaleme aldığı yazısında Merkez Bankası’nın faiz kararına ve etkisine değindi. Altın ve dolar da yatırımcısına önemli tavsiyelerde bulunan Memiş, iki önemli noktanın altını çizerken dolar için agresif yükselişin önünü keseceğini belirtti. 

DOLAR VE ALTIN GÜNE NASIL BAŞLADI

Merkez Bankası faiz kararı öncesi piyasalarda altın ve dolar yakından takip ediliyor. Dolar/TL kuru faiz kararı öncesinde 18,61 seviyesindeki sakin seyrini korumaya devam ederken, altının gram fiyatı yükselişe geçti. Gram altın fiyatı 24 Kasım Perşembe günü 1.050 TL’nin üzerinde değerleniyor. Çeyrek altın 1.742 TL, Cumhuriyet altını ise 6.945 TL’den değerleniyor.

‘YÜKSELİŞİ DEĞİL AGRESİF YÜKSELİŞİ FRENLEYECEK’

Merkez Bankası faiz kararı ile piyasaların nasıl etkileneceğine ilişkin değerlendirmede bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yazısında şu ifadeleri kullandı
“Geçen ay gerçekleştirilen PPK toplantısında, politika faizi 150 baz puanlık indirimle yüzde 12’den yüzde 10,50’ye çekilmişti. ‘TCMB faiz indirecek, dolar yükselecek’ klasiğini unutmak gerek.
Çünkü:
1- Dolar dünyada değer kaybediyor.
2- Suudi Arabistan’dan 5 milyar dolar giriş olacak.
Uluslararası piyasalarda doların değer kaybetmesi, bizim gibi dolara ihtiyacı olan ülkeler için iyi bir gelişme. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Suudi Arabistan’ın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) bünyesinde 5 milyar dolarlık mevduat hesabında nihai aşamaya gelindiğini doğruladı. Yıl sonuna kadar dolar tarafında dalgalanmalar devam etse de, son çıkışa yakın olduğunun işaretleri geliyor. Dolar için bu iki tehdit agresif yükselişi frenleyebilir. Yükselişi değil, agresif yükselişi frenler!”

GRAM ALTIN DA YENİ ZİRVELERE HENÜZ ULAŞILMADI

Memiş'e göre bu hafta yatırımcılar önemli fırsatlar yakalayacak. Memiş, kısa vadeli satışlardan uzak durulmasının altını çizerken uzun vadede 1400 TL seviyelerinin görülebileceğini belirtti. Ünlü ekonomist, altın fiyatlarında sert yükselişlerin devam edebileceği yönünde uyarılar yaptı. Yatırımcıların elindeki altını bozdurmaması gerektiğinin altını çizen Memiş, yeni zirvelere henüz ulaşılmadığını belirtiyor.

GÜNCEL DÖVİZ FİYATLARI

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...