Faiz artışına sevineceğim hiç aklıma gelmezdi

Faiz artışına sevineceğim hiç aklıma gelmezdi

Ekonomi Haberleri

Sanayici olarak yüksek faizi sevmediğini söyleyen Murat Ülker, 'Ama faizi bekleyip de faizin yükselmesine sevineceğim hiç aklıma gelmezdi' diye konuştu.

Kurdaki yükselişi ve Merkez Bankası'nın salı gecesi aldığı sert faiz artırımı kararını değerlendiren Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, "Faizi bekleyip de faizin yükselmesine sevineceğim hiç aklıma gelmezdi" dedi. Sanayici olarak yüksek faizi pek sevmediğini dile gediren Ülker, "Yüksek faiz taraftarı değilim ama ben dedim ki, 'şu iş olsa da rahatlasak'... Neticede herkes bizim kadar ne olduğunu görüyor. Bu işten mesul olanlar da eninde sonunda bakıyorlar ve işi düzeltiyorlar. Ben onlara inanıyorum. Stabilitenin bozulmayacağına, bu işlerin düzgün gideceğine, aklıselimin hakim olacağına inancım var. Niye? Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz. Şimdi herkes bir laf söylüyor. Ama geçen 10 senede ne olduğuna baktığımız zaman bundan sonra da aynı şeylerin oluyor olması lazım" diye konuştu. Merkez Bankası, salı gecesi, sert faiz artırım kararı almıştı.Şirketleri hakkında da bilgi veren Ülker, yakın zamanda satın aldıkları DeMet's Candy'nin kalitesinden memnun kalırlarsa Godiva için ürün üretmek istediklerini söyledi. BİM'deki yüzde 5 hisselerinin durduğunu hatırlatan Ülker, "Buradaki hissemizi satmayı pek düşünmüyoruz. Türkiye Finans'taki hisselerimiz satışı için de nbsp;yabancı bir alıcı ile görüşüyoruz" dedi. Yıldız Holding Birleşme, Satın Alma ve Yatırımcı İlişkileri Genel Müdürü Nurtaç Ziyal ise 2010 yılında TMSF'den 106 milyon dolara aldıkları önceki adı Ak Maya, daha sonra Dosu Maya olan şirketin tamamını geçen cuma günü Lesaffre'ye 220 milyon dolara satmak için satış sözleşmesi imzaladıklarını kaydetti. nbsp;


KOÇ'LA GÖRÜŞÜYORUZ

Murat Ülker, Fenerbahçe ve Galatasaray ile yaptıkları forma arkası anlaşmasının 2016 yılına kadar devam edeceğini kaydetti. Pendik'teki marina satışı ile ilgili de Koç ve başka gruplarla görüştüklerini aktaran Ülker, "Ama henüz para veren olmadı" dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...