EYT'nin ardından erken emeklilik müjdesi: SGK Uzmanı Özgür Erdursun tarih verdi

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
EYT'nin ardından erken emeklilik müjdesi: SGK Uzmanı Özgür Erdursun tarih verdi

Ekonomi Haberleri  / Haber Merkezi

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, 4A SGK kategorisindeki bireyler ile 4B BAĞ-KUR kategorisinde bulunanların prim gün sayısını dengelemek amacıyla başlatılan çalışmayla ilgili sosyal medya hesabından erken emeklilik tartışmalarıyla ilgili önemli notlar paylaştı.

Emeklilikte Yaşa Takılanların (EYT) ardından milyonlarca kişiye erken emeklilik geliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesini verdiği küçük esnafa erken emeklilik hayata geçiyor.

MECLİS İŞARET EDİLDİ

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, "Ekim’de TBMM’de BAĞ-KUR’lular için önemli bir yasal düzenleme olacak" ifadelerini kullandığı sosyal medya paylaşımında Meclis'in açılış tarihini işaret etti.

Erdursun, 1 Ekimde meclisin açılmasıyla birlikte görüşülmesi beklenen emeklilik hakkında müjdeyi sosyal medya hesabından açıkladı, prim günü sayısının 9000'den 7200 güne düşeceğini belirtti.

PRİM GÜNÜ DÜŞECEK

"Ekim’de TBMM’de BAĞ-KUR’lular için önemli bir yasal düzenleme olacak.

BAĞ-KUR prim gün sayısı 7200 güne düşecek haberleri her yerde yayınlanıyor.

BAĞ-KUR’da erkekler 9000 günle emekli oluyor, prim günü 7200 güne düşecek, öyleyse kadınlarda da 7200 günle emeklilik 5400 güne mi düşecek?

BAĞ-KUR’lu derken kimleri kapsayacak, tüm BAĞ-KUR’luları kapsayacak mı?

Şirket ortakları

Şahıs işletmeleri

Basit usul işletmeler

İsteğe bağlı prim ödeyenler

Yurt dışı borçlanması yapanlar

Yani son 1260 günden daha fazla sigorta primi BAĞ-KUR olan herkesi kapsayacak mı, işte bu durum bilinmiyor. Yasa teklifi Meclis’e geldiğinde öğreneceğiz…"

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...