EYT’li bu ay 25 bin TL’ye varan ödeme alacak… Aylık, fark ve promosyon ödemeleri başlıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
EYT’li bu ay 25 bin TL’ye varan ödeme alacak… Aylık, fark ve promosyon ödemeleri başlıyor

Ekonomi Haberleri

Emeklilik başvurularını tamamlayan EYT’liler ilk maaşlarına kavuşuyor. Bayram ikramiyesi, maaş promosyonu ve fark ödemesiyle birlikte EYT’lilerin aylığı 25 bin liraya kadar çıkacak. İşte EYT’liye 7 bin TL fazla ödeme formülü...

Emeklilik başvurusu işlemlerini tamamlayan EYT’liler aylık bağlama işlemlerini tamamladıktan sonra aynı ay içinde 4 farklı ödeme birden alacak. EYT’lilerin ilk maaşı bu ödemeler sayesinde 25 bin TL’ye kadar çıkacak. Bu ödemelerin ilki fark ödemesi olacak. Ayın 1’i ile yaşlılık aylığı tahsis numarasının son rakamına göre belirlenen maaş ödeme tarihi arasındaki süre için fark ödenecek.

Maaş ödeme günü ayın 17’si olana 16 günlük ödeme veriliyor. Maaş günü ayın 28’i olan da 27 günlük fark alıyor. Ek ödemede 7 bin 500 TL maaş alacak emekliye 16 günlük fark alması halinde 4 bin lira, 27 günlük fark alması halinde 6 bin 750 TL ödeme yapılacak. Aylık bağlama işlemi tamamlan EYT’lilere fark ödemeleri başladı.

14 NİSAN’DA AYLIK ÖDEMELERİ BAŞLIYOR

14 Nisan’da başlayacak emekli aylığı ve bayram ikramiyesi ödemeleri, EYT’lilerin yüzünü güldürüyor. Meclis’ten geçen yasa kapsamında ek ödeme dahil en az 7 bin 500 lira aylık yatırılırken Ramazan Bayramı ikramiyesi olarak da tüm emeklilere 2 bin TL ödeme yapılacak. 

Başvuru yapan EYT’lilere ilk maaşın ardından 2-3 iş günü içinde banka promosyonu verilecek. Mevcut banka promosyonu emekli maaşı 7 bin 500 ile 9 bin 999 TL arasında olanlara 4 bin – 9 bin TL arasında veriliyor. Ayrıca bankalar 10 bin lira ve üzeri emekli aylığı olanlara 5 bin ile 10 bin lira arasında promosyon ödemesi yapıyor. 

EYT ÖRNEK MAAŞ HESAPLAMA

En düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL aylık alacak bir EYT’li maaş gününe göre 4-6 bin 750 TL arasında fark alacak. Örneğin 1 Nisan’da emekli olan vatandaşın 17 Nisan’da maaş alacaksa 16 günlük maaş farkı 4 bin TL oluyor. Bunun üzerine 2 bin lira bayram ikramiyesi alan EYT’li seçtiği bankaya göre 4 – 9 bin TL arası promosyon alacak.

Böylelikle EYT’linin nisan ayında cebine girecek rakam 18 bin TL ile 22 bin 500 TL arasında olacak.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...