EYT'de son durum: Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili yeni detay: EYT’de masadaki tek formülün detayları…

Düzenleyen:
EYT'de son durum: Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili yeni detay:  EYT’de masadaki tek formülün detayları…

EKONOMİ Haberleri

Milyonlarca kişinin gözü EYT’deki son dakika gelişmelerinde… Bakan Bilgin’in geçtiğimiz günlerde ‘Tek formül üzerinde çalışıyoruz’ ifadeleri herkesi meraklandırdı? Peki EYT’de tek formül nedir? EYT için çalışılan formül ne zaman açıklanacak? EYT çalışmaları ne zaman bitecek? İşte EYT son durum….

EYT’de geri sayım başladı… EYT’ye takılan milyonlarca kişi EYT’de son durumu merak ediyor. Bakan Bilgin EYT çalışmasının Aralık ayı gibi biteceğini ifade etmişti. Bilgin’in heyecanlandıran açıklamasının ardından ‘masadaki tek formül’ün detayları araştırılmaya başlandı. Peki çalışmalarda son durum ne? Tek fomülün detayları ne zaman açıklanacak…

EYT ile ilgili gelişmeler vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT çalışmasının Aralık ayı gibi biteceğini  ve  tek model üzerinde çalışmaların sürdüğünü dile getirdi.  Bakan Bilgin EYT konusunda en çok merak edilen soruya kabine sonrası yaptığı açıklamada “Kamuoyunda saçma sapan formüller var. Bu formüller adına konuşanlar var. Hollanda, Almanya modellerinden bahsediliyor, bunlar doğru değil. Masamızda sadece bir tane EYT formülü var. Kamuoyunda konuşulan modeller doğru değil. Biz zaten 62 yaşında çalışanları emekli ediyoruz” şeklinde cevap vermişti

EYT ÇALIŞMASINDA MASADAKİ TEK FORMÜL

Bakan Bilgin’in masadaki tek formül dediği çalışmanın detayları da ortaya çıktı. Erkeklerde 9000 gün ve 25 yıl, kadınlarda 7200 gün ve 20 yılı tamamlayanlar emeklilik hakkı kazanacak. 1,5 milyon kişi yararlanacağı ifade edilen düzenlemeden 1999 yılı ve öncesi işe girenler faydalanacak.

Hizmet yılı erkeklerde 25 yıl sigortalılık süresi, kadınlarda ise 20 yıllık hizmet süresi ve 7 bin 200 prim günü sayısı. Bu hizmet yılı ve prim günü sayısı 2008 sonrası sigortalı olanlar için geçerli. 8 Eylül 1999 öncesi sigortalı olanların yaş şartının kaldırılmasıyla ilgili bir formül eğer hayata geçirilecekse erkekler 9 bin günü, kadınlar 7 bin 200 günü tamamladıysa artık yaşı beklemeden emekli olma şartını yerine getiriyor.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...