EYT teklifi haftaya Meclis’e geliyor

- Güncelleme:
EYT teklifi haftaya Meclis’e geliyor

Ekonomi Haberleri

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, yaklaşık 2,5 milyon kişiyi ilgilendiren EYT düzenlemesinin en geç haftaya Meclis’e sunulmasının planlandığını söyledi. TGRT Haber’de Cem Küçük’ün sorularını cevaplayan Akbaşoğlu, belediyelerde ve kamu kurumlarında çalışan yaklaşık 500 bin sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesiyle ilgili düzenlemenin önceki gün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildiğini bu hafta içinde de Genel Kurul’dan geçerek yasalaşacağını ifade ederek, akabinde EYT düzenlemesine geçileceğini belirtti.

Teknik düzenlemenin geçtiğimiz yıl EYT platformlarıyla görüşülerek hazırlandığını, milyonları ilgilendiren bu büyük sorunun AK Parti ve Cumhur İttifakının iradesiyle çözüme kavuşturulduğunu hatırlatan Akbaşoğlu, “EYT ile ilgili Çalışma Bakanlığımız teknik çalışmayı bitirdi. En geç haftaya Meclis’e sunmayı planlıyoruz. En geç mart ayında da bütün EYT’li kardeşlerimiz maaşlarını alabilecekler. Bu konuda en ufak bir tereddüt söz konusu değil. Her şey Meclis takvimine uygun bir şekilde sürecek. Bu konuda milletvekili arkadaşlarımız kendi değerlendirmelerini ortaya koyuyorlar” dedi.

MALİYETİ 100 MİLYAR LİRAYI AŞACAK

EYT’nin maliyetinin 100 milyar lirayı aşabileceği belirtilirken, işverende kıdem tazminatı yükünün oluşmaması için Kredi Garanti Fonu (KGF) desteğinin devreye alınacağı duyurulmuş, KGF destek paketinin düşük faizli, 6 aya kadar ödemesiz ve 36 aya kadar vadeli olacağı açıklanmıştı. HABER MERKEZİ ANKARA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...