EYT için bakanlıktan metin bekleniyor

- Güncelleme:
EYT için bakanlıktan metin bekleniyor

Ekonomi Haberleri

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığındaki hazırlıkların tamamlanması ile birlikte, AK Parti grubu düzenlemeyi hızlandırılmış bir takvimle Meclis’e yasalaştırmayı planlanıyor. 

EYT’nin ocak ayı içinde yasalaştırılacağına yönelik açıklamalar yapılmasına rağmen, bakanlıktaki hazırlıkların bitmemesinden kaynaklanan gecikme eleştiri konusu oldu. AK Parti grup yöneticileri de şu ana kadar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından kendilerine henüz bir metin ulaşmadığını kaydetti. AK Parti kaynakları, bakanlıktan kanun tekniğine uygun bir metin gelmesinin beklendiğini belirterek “EYT ile ilgili içerik artık belli. Yaş şartı olmayacak. Tarih belli. Bakanlık tüm bunları bir metne dönüştürüp AK Parti grubuna gönderecek. Ardından, AK Parti grubunda kendi alanında uzman milletvekilleri, grup başkan vekilleri ve ilgili bakanlıkların temsilcileri ile bir mutfak çalışması yapılacak. Yaptığımız takvime göre bir haftada bu çalışmayı bitirip, kanun teklifini Meclis’e sunacağız. Şu anda bakanlıkta bir yandan da 2,5 milyona yakın kişinin dosyaları inceleniyor. Dijital ortama aktarılacak olanlar var, bilgileri eksik olanlar var. Biraz karmaşık bir iş. Yasa çıkar çıkmaz altyapının hazır olmasına gayret ediliyor” dedi. AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan da, EYT konusunda “Biz de bir an önce çıkmasını istiyoruz. Bakanlık bize gönderdiğinde, şubat ortasına kadar bu iş biter diye düşünüyorum” diye konuştu.

MAAŞLAR EN GEÇ MARTTA HESAPTA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT maaşlarını şubat ya da martta hesaplarda olacağını söyledi. Düzenlemenin Meclis komisyon sürecinin ay sonunu bulabileceğini belirten Bilgin “Cumhurbaşkanı’mız talimat verdi, ‘Bu sorunu kökten çözün’ dedi. Bir ay içerisinde tüm dosyalar sonuca bağlanabilir” dedi. EYT’den faydalanacakların yaş ortalamasının 49,9 olduğunu anlatan Bilgin, şunları söyledi: EYT’den faydalanacak kişi sayısı şu anda 2 milyonun üzerinde. Şubat sonu itibarıyla bu sayı 2 milyon 250 bin kişiye ulaşacak. Bunların yaklaşık 600 bini kamu görevlisi. Kamu görevlilerinin maaş ortalaması en düşük 11 bin lira. Şimdi ortalaması 13 bin civarında olacak. HABER MERKEZİ ANKARA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...