Evlilik hazırlığındaki gençlere müjde: Faizsiz kredi geliyor!

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Evlilik hazırlığındaki gençlere müjde: Faizsiz kredi geliyor!

Ekonomi Haberleri  / Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından önemli açıklamalarda bulundu. Öğrencilere ÖTV'siz telefon ve bilgisayar müjdesi veren Erdoğan, evlilik hazırlığı yapan gençlere de Aile ve Gençlik Bankası'ndan faizsiz kredi müjdesi verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, gençlere peş peşe müjde verdi.

Öğrencilere vergisiz telefon ve bilgisayar müjdesi veren Erdoğan, 5 bin 500 TL de destek ödemesi yapılacağını duyurdu. Erdoğan, evlilik hazırlığı yapan gençlere ise faizsiz kredi imkanı sunulacağını söyledi.

GENÇLERE FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ

Faizsiz evlilik kredisinin Aile ve Gençlik Bankası'ndan karşılanacağını belirten Erdoğan, Aile ve Gençlik Bankası'na dair kanun teklifinin ise yakında TBMM'ye sunulacağını söyledi. 

İK UYGULAMA DEPREM BÖLGELERİNDE

Faizsiz evlilik kredisi, ilk olarak deprem bölgesini kapsayan pilot illerde verilecek. Aile ve Gençlik Bankası'nın bütçesi ise devlet gelirlerinin belli bir kısmının buraya aktarılması ile sağlanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faizsiz evlilik kredisine ilişkin açıklamaları şöyle;

Türkiye olarak nasıl BM'nin reform ihtiyacını dile getiriyorsak aile müessesinin korunması çalışmalarına bayraktarlık yapmakta kararlıyız.

Ülkemiz için de özgün projelerle örnek olacak, aile kurumunun güçlendirilmesini sağlayacağız. Evlenecek gençlerin desteklenmesi projemizle ilgili çalışmayı tamamladık.

KANUN TEKLİFİ MECLİS'E GİDECEK

Önümüzdeki günlerde Aile ve Gençlik Bankası'na dair kanun teklifini Meclis'imizin takdirine sunacağız.

Devlet gelirlerinin belli bir kısmını buraya aktaracağız. Gençlere faizsiz kredi imkanı sunacağız. Bu uygulamayı pilot bölge olarak deprem bölgesinde başlatacağız.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...