‘Evim’ faizsiz sistemle beşe katlanacak

‘Evim’ faizsiz sistemle beşe katlanacak

EKONOMİ Haberleri

BDDK'nın yapmış olduğu inceleme sonucu 6 tasarruf finansman şirketine lisans verildi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından gerçekleştirilen inceleme ve değerlendirmeler sonucu altı tasarruf finansman şirketinin intibak talepleri uygun görüldü. Bu çerçevede Emin Evim, Fuzul Gayrimenkul, Birevim, İmece Yatırım, Katılımevim ve Sinpaş Yapı Endüstrisi AŞ’ye lisans verilmesine karar verildi. Tasarruf finansman şirketlerinin lisanslanması sonrası sektörün aldığı payın katlanarak artması beklenirken, pazar çeşitliliğinin artması ve yüksek gelirli kimselerin de sisteme dâhil olması öngörülüyor.

Tasarruf finansını 30 yıl önce ülkemizle tanıştıran Eminevim’in Genel Müdürü Sait Aytaç “Sektörün lideri olarak ülke ekonomisine sağladığımız yıllık 5 milyar TL likidite ile ülkemizin borçlanmadan ve dış finansmana ihtiyaç duymadan kaynak üretmesinde, altın ve döviz cinsinden kaynakların ise ekonomiye kazandırılmasında öncü bir rol üstleniyoruz. Bugünden sonra da sektörümüzü BDDK denetimi ve gözetimindeki bu yeni yapısı çerçevesinde daha fazla tasarruf sahibiyle buluşturarak istikrarlı bir şekilde büyütmeye devam edeceğiz” dedi. FuzulEv Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal da, yüksek kredi faizi ve maliyetine katlanmak istemeyen ya da bütçesine göre ev ve otomobil sahibi olmak isteyen 350 bin kişinin sisteme dâhil olduğunu belirterek “Türkiye’deki ipotekli konut satışlarına baktığımızda bu sistem ile konut sahibi olanların payı yüzde 5’ler seviyesinde buluyor. Fakat yeni düzenlemeler ve BDDK sürecinin de tamamlanmış olması ile birlikte pazar payının çok hızlı bir şekilde artacağını, önümüzdeki beş sene içinde orta vadeli periyotta yüzde 20’ler noktasına gelmesini bekliyoruz” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...