Ev alacaklar dikkat! Yeni düzenlemeyle zorunlu oldu

Düzenleyen:
Ev alacaklar dikkat! Yeni düzenlemeyle zorunlu oldu

EKONOMİ Haberleri

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni karara göre; araç satış sözleşmeleri hariç, ev alımı ve satımında hazırlanan sözleşmelerde ödeme yükümlülüğünün TL cinsinden yapılması zorunlu oldu.

Pandeminin ardından emlak sektöründe yeniden hareketlenme başlarken. Evini satmalk siteyen ev sahipleri ile ev almak isteyenleri ilgilendiren kritik bir düzenleme daha hayata geçti. Türk lirasında değer kaybını önlemek için yapılan düzenleme ile sözleşmelerde TL ile ödeme yükümlülüğü zorunlu hale gelirken düzenleme taşıt satış sözleşmelerini içermiyor.

ZORUNLU HALE GELDİ

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan "Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Düzenleme ile dövize endeksli menkul satış sözleşmelerinde ödeme yükümlülüklerinin Türk lirasıyla yapılması ve kabul edilmesi zorunlu hale geldi.

Türkiye'de yerleşik kişiler, bugüne kadar kendi aralarında akdedecekleri, taşıt dışındaki menkul satış sözleşmelerinde bedeli ve bu sözleşmelerden kaynaklanan diğer ödeme yükümlülüklerini döviz cinsinden veya dövize endeksli olarak kararlaştırabiliyordu.

Tebliğ ile söz konusu sözleşmelere ilişkin ödeme yükümlülüklerinin Türk lirasıyla yapılması ve kabul edilmesi zorunluluğu getirildi.

KAMUDA SATIŞ VE KİRALAMA DA DÖVİZ CİNSENDEN YAPILABİLECEK

Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarının veya Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı şirketlerinin taraf olduğu gayrimenkul satış ve gayrimenkul kiralama dışında kalan sözleşmelerde, sözleşme bedelinin ve bunlardan kaynaklanan diğer ödeme yükümlülüklerin döviz cinsinden veya dövize endeksli olarak kararlaştırılması, ödenmesi ve kabul edilmesi mümkün oldu.

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...