Ette yağ oranı yüzde 25’i geçmeyecek

Ette yağ oranı yüzde 25’i  geçmeyecek
EKONOMİ Haberleri

Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü, son günlerde tartışma konularının başında gelen güvenilir ve sağlıklı et konusunda, Türk Gıda Kodeksi’ne uygun tebliğ taslağı yayımladı.

Sefa Bilgitekin ANKARA

Tebliğ, et karışımlarının üretilmesi, ambalajlanması ve piyasaya sunulması gibi düzenlemeleri içeriyor. Buna göre büyükbaş ve küçükbaş hayvanların et karışımı yapılabilecek. Kanatlı hayvanların da kendi aralarında karışımı yapılabilecek. Fakat bu karışımlara başka türler eklenemeyecek. Bunun yanı sıra lokanta, restoran, otel ve hazır yemek üreten işletmeler; mekanik olarak ayrılmış eti yemeklerinde kullanamayacak. Tebliğde, perakende satılan et ürünlerine de düzenlemeler yapıldı. Satın alınan hazır ambalajlı kanatlı etler, ancak tüketicinin talebi doğrultusunda parçalanabilecek. Kırmızı et karışımlarında yağ oranı en çok yüzde 25, tuz oranı en çok yüzde 2 olacak. Kırmızı etten yapılacak köftede; hayvansal kaynaklı olmayan proteinler, nişasta ve soya kullanılmayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...