Et fiyatları 22 liraya düşecek

Düzenleyen:
Et fiyatları 22 liraya düşecek

Ekonomi Haberleri

Et ve Süt Kurumu önümüzdeki hafta 22 liradan et satacak. Bu da fiyatları 5-6 TL düşürecek...

Kırmızı et fiyatlarında yükselişin yeniden başlaması, sektöre müdahaleyi gündeme getirdi. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, önümüzdeki hafta Et ve Süt Kurumu’nun 22 TL’den et satacağını, bunun da fiyatları 5-6 TL düşüreceğini söyledi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ise daha önce yaptığı açıklamada, ‘gümrük vergisi sıfırlanmış’ kasaplık canlı hayvan ithalatı için açılan 400 bin baş kontenjanın 100 bini için ihale sürecinin başladığını açıklamıştı.
Et fiyatlarındaki hızlı yükselişin ardından hükümet şubat ayında ‘tavan fiyat uygulaması’ getirmişti. Bu uygulama ile karkas yağsız et tavan fiyatı 23.3 lira, yağlı et tavan fiyatı 21.8 lira, kıymanın tavan fiyatı 32 lira, kuşbaşı etin tavan fiyatı ise 34 lira olarak belirlenmişti. Tavan fiyat uygulaması birçok satış merkezinde oturmuştu. Ancak son haftalarda turizm mevsimi sebebiyle talebin artmasıyla fiyatlar yeniden yükselmeye başlamıştı.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...