Esnaf borç ertelemesi ve faizsiz kredi istedi

Esnaf borç ertelemesi ve faizsiz kredi istedi

EKONOMİ Haberleri

Covid-19 salgınının Türkiye’de de görülmesi üzerine okullar tatil olmuş, birçok etkinlik iptal edilmişti. Hem bu durum hem de vatandaşın tedbir amaçlı eve kapanması caddeleri de hissedilir şekilde boşalttı.

Esnafın işleri de bu durumdan etkilendi. TESK Başkanı Bendevi Palandöken “Minibüs, dolmuş, halk otobüsleri, kantinler, pastaneler, lokantalar, kuaförler, mağazalar gibi toplu alanlarda işler durma noktasına geldi” dedi. Esnaf için mart ayında yapılacak vergi ve SGK primi ödemelerinin temmuza ertelenmesini isteyen Palandöken, şunları söyledi: Virüs tehlikesi tamamen ortadan kalkıp, hayat normale dönene kadar elektrik, su, doğalgaz dahil olmak üzere tüm mali yükler de ertelenmeli. Esnaf ve sanatkârlarımıza en az 6 ay geri ödemesiz, faizsiz kredi verilmeli. Ayrıca prim borcundan dolayı hastane desteği alamayan esnafa da, ilaç yardımı yapılmalı. En azından yıl sonuna kadar bunun önü açılmalı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...