Eskisini getir yerliyi götür

/ Kaynak: AA
Eskisini getir yerliyi götür

Ekonomi Haberleri  / AA

4 milyonu aşan 20 yaş üstü araçla ilgili düzenlemede sona gelindiğini söyleyen Ergün, 'Eski araba için 3 ile 6 bin lira arasında teşvik planlıyoruz' dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, hurda araçlarla ilgili yeni düzenlemenin 2014 yılında yürürlüğe gireceğini söyledi. Düzenlemeye göre, 20 yaş üzeri aracı olanlara 3 ile 6 bin lira arasında ödeme yapılması planlanıyor. Ayrıca yeni otomobil alacaklar için de 'yerli' olması şartıyla kredi imkânı sağlanacak. Bir TV programında açıklamalarda bulunan Bakan Ergün, hurda araçlara yönelik hazırlanan çalışmada son noktaya gelindiğini kaydetti. Türkiye'de 20 yaş üstü 4 milyondan fazla araç bulunduğunu, bunun 2 milyonunun binek araç olduğunu belirten Ergün, bunlardan bir kısmının trafiğe çıkmasının sakıncalı olduğunu söyledi. Bakan Ergün, söz konusu araçların trafikten çekilmesi noktasında bazı teşvik mekanizmalarının da devreye sokulacağını belirterek, bu araçların sahiplerini, yeni bir araba sahibi yapabilecek argümanlarla hareket edileceğini kaydetti. Ergün, yeni düzenlemeyle ilgili şu bilgileri verdi: "Yani hem arabasını alalım bir fiyat belirleyelim buna, onun için 3 bin liradan 6 bin liraya kadar, aracın yaşına göre, modeline göre belirlenecek olan fiyatlar olabilir. Arkadaşlarımız böyle bir çalışma çıkardılar. Kaç para senin araban? Al 6 bin lira senin arabana para veriyoruz. Sana kredi imkânları da oluşturalım ama Türkiye'de üretilen araçlardan satın alma yoluyla bu kredi imkânını oluşturmamız gerekiyor ki Türkiye'deki üretimi de teşvik edelim. Bu çalışmayı artık 2014 yılında biz hayata geçirebiliriz." nbsp;
Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...