Eski bilgisayarınızdan altın çıkarabilirsiniz

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
Eski bilgisayarınızdan altın çıkarabilirsiniz

EKONOMİ Haberleri  / Haber Merkezi

Eski bilgisayarlarınızı elden çıkarmadan önce bir kez daha düşünsün. Hepimiz bilgisayarlarımız eskiyince atmayı ya da satmayı düşünmüşüzdür. Teknoloji meraklısı bu adamın eski bilgisayarlardan nasıl altın çıkardığını görünce çok şaşıracaksınız. Peki bilgisayarların hangi parçalarında altın var? Bilgisayarınızda ne kadar altın var?

Eskiyen bilgisayar parçalarından altın çıkaran şahış herkesi şaşkına çevirdi. İşte adım adım uyguladığı işlemler.

Gördüğünüz bu eski bilgisayar parçaları, yani anakart ve özellikle de işlemci aslında içinde altın barındırıyor! Altın süper iletken olduğu için işlemcilerin pinlerinde kullanılıyor.

Ancak artık işe yaramayan onlarca işlemci bir araya geldiğinde ortaya ilginç bir görüntü çıkıyor. İşte adım adım bilgisayar parçalarından altının çıkarıldığı o görüntüler...

İçinde nitrik asidin bulunduğu kovaya elimizdeki işlemcileri doldurarak işleme başlıyoruz. Ve işlemci çözülmeye başlıyor...

Altınlar yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Sonuç inanılmaz.

Altının ayıklanabilmesi için 1 ay boyunca asitli suda işlemcilerin kalması gerekiyor. Şimdi bir sonraki aşamaya geçiyoruz. Nitrik asit, hidroklorik asit ayrı kaplarda bekletiliyor.

Nitrik asit, hidroklorik asit ayrı kaplarda bekletiliyor. Bu iki asidi bir araya getiriyoruz. Nitrik asitin karıştırılması sonucu 'Kral Suyu' denilen özel bir asit elde ediyoruz. Bu asidi de işlemcilerin olduğu kaba boşaltıyoruz.

Huni aracılığıyla karışımıyeni bir kaba boşaltıyoruz. Şimdi de sodyum metabisülfit dolu kapla karışım zamanı...

Saç kurutma makinesini kaba tutuyoruz...

Onlarca işlemcinin içinden 7 gram altın çıktı...

Dİkkat: Kullanılan malzemeler tehlikeli kimyasallar olduğundan kendi başınıza böyle bir çalışmaya kalkışmayın.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...