Esad'a petrol satan Türklere yaptırım!

Esad'a petrol satan Türklere yaptırım!

Ekonomi Haberleri

ABD Hazine Bakanlığı, aralarında 4 Türk ismin de bulunduğu toplam 13 şirkete, Esad yönetimine petrol sattığı gerekçesiyle yaptırım kararı aldı

Son dört yıldır iç savaşta yüzbinlerce insanın hayatını kaybettiği Suriye'ye ABD ambargosu genişliyor. Suriye hükümetine petrol ve gaz ürünleri temin eden Suriyeli ve Türk şirkete yaptırım kararı alan ABD Hazine Bakanlığı, Esad'ın ağını zayıflatmak için finansal araçlarını kullanmaya devam edeceğini kaydetti. Yeni listeye, Türkiye 'den isimlerin de olduğu 13 şirket ve dört kişi eklendi. Fortune Türkiye'nin haberine göre, geçen yıl aralıkta yaptırımlarla sarsılan Abdulkarim Group adına hareket eden Suriye merkezli The Eagles LLC şirketinin yanısıra Dubai merkezli Morgan Additives Manufacturing Co. da yaptırım başlatılan şirketler arasında bulunuyor. Bir diğer şirket ise, Türkiye'de faaliyet gösteren Milenyum Enerji… The Eagles şirketi ile çalışan Abdulkarim'in, Suriye'ye yakıt sevkiyatı için Milenyum Enerji'ye 5 milyon dolarlık ödeme yaptığı belirtildi. Milenyum Enerji'nin yöneticisi Ufuk Kenar ile The Eagles'ın Suriye'ye 15 bin metrik tonluk 7 milyon dolar değerinde yakıt sevkiyatı yaptığı kaydedildi. Milenyum Enerji yöneticileri Erkan ile Serkan Düzgören ve çalışan Mustafa Aydın da yaptırımlara konu olan isimler arasında yer aldı.
GEMİCİLİK ŞİRKETLERİ

ABD'nin yaptırım kararı aldığı diğer şirketler arasında Blue Energy, Beyrut merkezli Ebla Trade, Green Shipping Ltd. ile Aqua Shipping Ltd. bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...