Eruh'ta petrol üretimi başladı

Eruh'ta petrol üretimi başladı

Ekonomi Haberleri

Eruh, Bayıryüzü köyündeki 42.3 gravitede petrol bulunan Doğu Sadak-1 Petrol Arama Kuyusu'nda sondaj çalışmaları tamamlanarak, petrol üretimine başlandı.

Siirt'in Eruh ilçesine bağlı Bayıryüzü köyündeki 42.3 gravitede petrol bulunan Doğu Sadak-1 Petrol Arama Kuyusu'nda sondaj çalışmaları tamamlanarak, petrol üretimine başlandı. İlk etapta günlük 200 varil petrol çıkarılacak. Siirt Valisi Ahmet Aydın, alanda inceleme yaptı. 42.3 graviteli petrolün bulunduğu Doğu Sadak-1 Arama Kuyusu'nda sondaj kulesinin çıkarılması ve at başının yerleştirilmesi işlemlerinin tamamlanarak üretime geçildiğini söyleyen?Siirt?Valisi Ahmet?Aydın, şu bilgileri verdi: "2.5-3 aylık üretim testlerinin sonucunda buradaki rezerv miktarının yeterli seviyede olması halinde ikinci ve üçüncü kuyular da açılabilir. İnşallah bu çalışmalar ilerledikçe çok daha iyi sonuçlar alacağız. Siirt'in makus talihi değişecek. Doğu Sadak-1 Petrol Kuyusu'nda günde tahminen 200 varil ham petrol çıkarılacak." Eruh'ta, 25 Aralık'ta yüksek kalitede petrol bulunması büyük sevince sebep olmuştu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...