Erken rezervasyonu olmayan yaya kaldı

Erken rezervasyonu  olmayan yaya kaldı

EKONOMİ Haberleri

Turizmde 2016 yılının ardından yakalanan yükseliş ivmesiyle birlikte, bu sene yaz ayları için birçok bölgede ve tesiste neredeyse yer kalmadı.

Bu durum, erken rezervasyon alışkanlığını, hem fiyat avantajı hem de yer bulma açısından artık olmazsa olmaz hâline getirdi. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya “Yurt dışından ülkemize olan ilginin artması nedeniyle 2019 sezonu için otel fiyatları yükseldi. İç pazara ayrılan kontenjanlar daraltıldı. Artık erken rezervasyon kampanyası yerli misafirler için çok daha önemli hâle geldi. Yoksa sezonda istedikleri destinasyonda ve fiyatta yer bulamama ihtimalleri çok yüksek. Bu arada insanımız daha çok gezmeyi ve keşfetmeyi artık daha çok istiyor. Bu sene, geçen yıllara göre kültür turlarına 2-3 kat daha fazla talep var. Karadeniz, GAP, Kapadokya, Doğu Anadolu bölgeleri ile özel festival turları ciddi talep görüyor” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...