Erdoğan'ın Açıkladığı 3600 Ek Gösterge Nedir? 3600 Ek gösterge ne işe yarar, kimleri kapsıyor?

Düzenleyen:
Erdoğan'ın Açıkladığı 3600 Ek Gösterge Nedir? 3600 Ek gösterge ne işe yarar, kimleri kapsıyor?

EKONOMİ Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da yapığı açıklamasında polis, öğretmen, hemşire, din görevlileri ve diğer idarecilerin ek göstergelerini 3 bin 600'e çıkarılacağını söyledi. Peki 3600 ek gösterge nedir, 3600 ek gösterge ne işe yarar, 3600 ek gösterge kimleri kapsıyor, 3600 ek gösterge neye yarar, 3600 ek gösterge memura ne yarar sağlar? İşte 3600 ek gösterge ile ilgili aradıklarınız.

600 ek gösterge nedir, 3600 ek gösterge ne işe yarar, 3600 ek gösterge kimleri kapsıyor, emeklilik ek göstergelerinin 3600'e çıkması ne anlam ifade eder, ek gösterge 3600'e çıkınca maaşlar mı artacak? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da polis, öğretmen, hemşire, din görevlileri ve diğer idarecilerin emeklilik ek göstergelerinin 3 bin 600'e çıkarılacağının müjdesini verince ek gösterge 3600'e çıkınca ne oluyor, 3600 ek gösterge nedir, 3600 ek gösterge ne işe yarar, ek gösterge 3600'e çıkınca maaşlar artacak mı? gibi sorulara cevap arıyor. İşte merak ettikleriniz...

3600 EK GÖSTERGE İLE İLGİLİ NET BİLGİ İÇİN TIKLAYIN

1 buçuk milyon kişi yararlanacak!

"Biz bu vaadi 10 sene önce zaten hayata geçirmiş durumdayız. Annesi, babası sigortalı olsun olmasın, ailesinde sigortaya borcu olsun olmasın, bütün 18 yaşından küçük çocuklarımız, evlatlarımız, gençlerimiz Genel Sağlık Sigortası kapsamında her hastaneden ücretsiz sağlık hizmeti alıyorlar. Bu bağlamda biz zaten bu konularda çalışmalarımızı, hassasiyetlerimizi en üst seviyede sürdürüyoruz. Söz konusu vatandaşlarımız olunca bu düzenleme (3600 ek gösterge) de Mecliste yasama faaliyetleri başladığı andan itibaren, güçlü bir Meclis yapısıyla iktidarımız tarafından inşallah hemen hayata geçirilecek."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3600 ek gösterge müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Değerli kardeşlerim önemli bir konuya geliyorum. Burayı hassas dinleyelim. Polis, öğretmen, hemşire, din görevlilerimize bir müjde vermek istiyorum. Diğer idarecilerimizin emeklilik ek göstergelerini 3 bin 600'e çıkaracağız. Buradaki adaletsizliği gidermiş olacağız.Yeni dönem yepyeni bir anlayışla başlıyoruz. Çünkü vakit birlik vakti. Çünkü vakit Türkiye vakti. Erdem, irade, cesaret ile Türkiye şahlanacak.'' dedi.

Ek gösterge nedir, ne işe yarar?

Ek gösterge devlet memurlarının en çok önem verdiği konuların başında yer almaktadır. Aylık brüt ücretlerinin, emekli aylıklarının ve emekli ikramiyelerinin belirlenmesinde önemli yeri olan unsurlardan bir tanesidir. Ek gösterge rakamları unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık göstermektedir. Ek göstergesi 3600 olan bir memur ile,2500 olan bir memurun alacağı zam oranı ya da maaş miktarı aynı olmayacaktır. Bunu aşağıdaki tablo sayesine rahatlıkla görebilirsiniz.

Ek göstergelerin özellikle emeklilik hakları üzerinde etkili olması nedeniyle, memurlar bulundukları unvanların 1 inci derece kadroları için belirlenen ek gösterge rakamlarının yüksek olmasını ve bu dereceden emekli olduklarında daha yüksek miktarda emekli aylık ve ikramiyesi almayı istemektedirler.Ek göstergelerinin yükseltilmesini isteyen Devlet memurları arasında öğretmen ve hemşireler de bulunuyor. 

Öğretmen ve hemşirelerin ek göstergesi

Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfında “öğretmen” unvanlı kadrolarda ve Sağlık Hizmetleri Sınıfında sağlık bilimleri lisansiyeri olarak “hemşire” unvanlı kadrolarda görev yapan Devlet memurları, bu unvanların 1 inci derece kadrolarında 3000 ek gösterge rakamında yararlanmaktadırlar. Ek göstergenin özellikle emeklilik haklarına etkisinin fazla olması nedeniyle, memurlar emekli olmadan önce 3600 ek göstergeli bir göreve atanma ya da ek göstergelerinin bu düzeye çıkarılması isteği oluşturmaktadır.
 
Ek gösterge 3600 olursa neler değişir?

Öğretmen ve hemşirelerin(sağlık bilimleri lisansiyeri) ek göstergelerinin 1 inci derece kadrolar için 3000'den 3600'e yükseltilmesinin ilgili Devlet memurlarına neler kazandıracağının bilinmesinin, ek gösterge yükseltilmesi taleplerini etkileyebileceğini düşünmekteyiz. Bu nedenle, 30 hizmet yılında ve 1 inci derecenin 4 üncü kademesinde bulunan “öğretmen” ve “hemşire” kadro unvanlı personelin ek göstergesinin 3600'e yükselmesinin, bu personelin; aylık ücretine, emekli aylığına ve emekli ikramiyesine nasıl yansıyacağını görmek amacıyla yaptığımız değerlendirmede aşağıdaki bilgilere ulaşılmıştır.
 
Ek göstergenin 3000'den 3600'e yükselmesinin etkileri

AYLIK NET MAAŞLARI
EMEKLİ AYLIKLARI
EMEKLİ İKRAMİYELERİ
 (24.-TL AZALIR)
404.-TL ARTAR
14.553.-TL ARTAR
 
*2014 yılı için geçerli olan katsayılar kullanılmıştır.

Bu sonuçlara göre, 1 inci derece kadrolardaki öğretmen ve hemşirelerin ek göstergesinin 3000'den 3600'e yükselmesi; çalışırken almakta oldukları aylık ücrette azalmaya, emekli aylığı ve emekli ikramiyesi miktarlarında ise artışa neden olacaktır.

2018 ÖĞRETMEN MEMUR HİZMETLİ EMEKLİ MAAŞ VE İKRAMİYE TUTARLARI YILLARA GÖRE

Erdoğan'ın Açıkladığı 3600 Ek Gösterge Nedir? 3600 Ek gösterge ne işe yarar, kimleri kapsıyor?

Erdoğan'ın Açıkladığı 3600 Ek Gösterge Nedir? 3600 Ek gösterge ne işe yarar, kimleri kapsıyor?

AK Parti'nin ek gösterge vaadi maaşları arttıracak!

AK Parti’nin seçim beyannamesinde milyonlara ek gösterge zammı müjdesi çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Polis, öğretmen, hemşire, din görevlisi ve diğer idarecilerin emeklilik ek göstergelerini 3600’e çıkaracağı müjdesini vermişti.

Müjde verildi! Maaşlar artacak

Sayılan mesleklerle birlikte şube müdürlerinin de beklediği artış gerçekleşmiş olacak. Memurların maaş hesabında kullanılan ölçütlerden birisi olan ek göstergedeki artış mevcut maaşları artırmakla birlikte asıl etkiyi emeklilik ikramiyesine ve emekli maaşına yapıyor. Ek gösterge rakamları unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık gösteriyor. Ek göstergesi 3600 olan bir memur ile daha düşük olan bir memurun alacağı maaş miktarı aynı olmuyor. Ek göstergelerin 2200'den ve 3000'den 3.600'e çıkartılmasıyla birlikte polis öğretmen, hemşire, din görevlisi ve şube müdürlerinin emeklilik ikramiyeleri ve emekli maaşları ciddi oranda artacak. Polis memurları ve öğretmenler için emekli ikramiyesindeki artış 10 bin ile 23 bin lira arasında olacak.

23 BİN LİRALIK ARTIŞ

2008 öncesi memuriyete başlamış ve 1'inci derecenin 4'üncü kademesinden bir kamu görevlisi için değişiklik ile maaş artışları şöyle olacak: Ek gösterge 2200'den 3600'e çıkarsa, emekli maaşı 641 lira, ikramiye 23 bin 121 lira artacak. Ek gösterge 3000'den 3600'e çıkarsa, emekli aylığında 569 lira, emekli ikramiyesinde ise 20 bin 516 lira artış sağlanacak. Bu memurların ayrıca aldıkları mevcut maaşlarında da artış yaşanacak.

5 MİLYON İSTİHDAM

Gelecek 5 yıllık dönemde yılda en az 1 milyon istihdamla toplamda 5 milyonun üzerinde ilave istihdam oluşturulacak. 2 milyon 250 bin vatandaşın aktif işgücü piyasası programlarından yararlanması sağlanacak. İşbaşı eğitim programlarının süresi, bilişim ve imalat sektörlerindeki işyerleri ile tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde 6 ay, diğer işyerleri ve mesleklerde ise 3 ay olarak uygulanacak. İşsizlik sigortası, daha fazla sosyal koruma sağlayacak şekilde yeniden düzenlenecek..

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...