Erdoğan'dan gençlere peş peşe müjde! Vergisiz telefon, bilgisayar ve ücretsiz 10 GB internet

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Erdoğan'dan gençlere peş peşe müjde! Vergisiz telefon, bilgisayar ve ücretsiz 10 GB internet

Ekonomi Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim beyannamesi ve milletvekili aday tanıtım toplantısında gençlere yönelik peş peşe müjdeler verdi. Erdoğan, gençlere vergisiz telefon, bilgisayar ve ücretsiz 10 GB internet verileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirilen seçim beyannamesi ve milletvekili aday tanıtım toplantısında gençlere yönelik önemli açıklamalarda bulundu. 14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala peş peşe müjdeler veren Erdoğan'ın dikkat çeken bir vaadi ise gençlere ilişkin oldu.

GENÇLERE VERGİSİZ TELEFON VE BİLGİSAYAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yükseköğrenimdeki gençlerimize bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

ÜCRETSİZ 10 GB İNTERNET

Erdoğan ayrıca 'Üniversiteli gençlerimize aylık 10 GB ücretsiz internet erişim imkanı sağlayacağız' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gençlere yönelik müjdeleri şu şekilde:

"AİLE VE GENÇLİK BANKASI KURULACAK

Aile Koruma Kalkanı Programının finansmanı, uluslararası standartlarda dijital Aile ve Gençlik Bankası kanalıyla sağlanacaktır. Bu sosyal amaçlı bankanın ana gelir kaynaklarından biri de Karadeniz’de keşfedilen doğalgaz gelirlerinin belirli bir yüzdesi olacaktır.

GENÇLERE SİNEMA, TİYATRO, KÜLTÜREL VE SANATSAL ETKİNLİKLER ÜCRETSİZ VE İNDİRİMLİ OLACAK

Üniversiteli gençlerimize "Gençlik Kartı" uygulamasını başlatacağız. Bu karta sahip olan gençlerimize tiyatro, Sinema gibi kültürel ve sanatsal etkinliklerden ücretsiz veya indirimli yararlanma imkanı getireceğiz.

YURT DIŞI TELEFONLARDA KULLANIM SÜRESİ UZUYOR

Yurt dışından getirilen mobil cihazların Türkiye’de kayıtsız kullanım süreleri yurt dışında yerleşik vatandaşlar için 120 günden 180 güne çıkacak.

ÖĞRENCİLERE KREDİ VE BURS İMKANI

Müracaat eden her öğrenciye öğrenim kredisi, ihtiyaç sahibi öğrencilere ise burs imkanı sağlamaya, bu kapsamda aktarılan kaynakları artırarak devam edeceğiz."

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...