Erdoğan: Zor dönem geride kaldı

Düzenleyen:
Erdoğan: Zor dönem geride kaldı

Ekonomi Haberleri

Türkiye’nin birçok sabotaj girişimine rağmen kalkınma yolculuğunda kararlılıkla yürüdüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan “Zor dönem geride kaldı. 15 Temmuz darbe girişiminin ekonomik ayağı bertaraf edildi” dedi

Adana Sanayi Odası tarafından düzenlenen “50. Yıl Onur Gecesi”nde iş adamlarına seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ekonomisini zor dönemi artık geride bıraktığını söyledi. Türkiye’nin birçok sabotaj girişimine rağmen kalkınma yolculuğunda kararlılıkla yürüdüğünü belirten Erdoğan, “İçeriden ve dışarıdan ısrarla oluşturulmaya çalışılan kötümserlik havasına rağmen ekonomimize güven her geçen gün daha da yükseliyor. Kurulan tuzakların tamamı boşa çıktı. Türkiye’nin tökezleyeceğini düşünenlere unutamayacakları dersleri verdik. Milletimizin ekonomik suikast girişimlerine boyun eğeceğini zannedenler hüsrana uğradı. Özellikle bu hafta açıklanan büyüme rakamları, bu çevreler için tam bir hayal kırıklığı oldu” dedi. 2,9’luk büyüme oranıyla Türkiye’nin, G-20 ülkeleri arasında dördüncü sırada yer aldığını hatırlatan Erdoğan, “Aynı şekilde bizim karşılaştığımız zorlukların hiçbirine muhatap olmayan onlarca hatta yüzlerce ülkeyi geride bıraktık. Avrupa Birliği’nin sadece yüzde 1,5 büyüyebildiği bir dönemde elde edilen bu başarı, gerçekten her türlü takdiri hak ediyor. Aynı şekilde ihracat rakamlarımızın da çok olumlu tablo çizdiğini görüyoruz. Mart ayı ihracatımız geçen senenin aynı ayına kıyasla yüzde 19 arttı. Son 12 aylık dönemde ise ihracat yine geçen yılın aynı dönemine göre, yüzde 2,4 artışla yaklaşık 145 milyar dolara ulaştı” diye konuştu. Ayrıca istihdam seferberliğinin meyvelerini almaya başladıklarını vurgulayan Erdoğan, istihdam konusunda verilen sözlerin yakın takipçisi olduğunu, olmaya devam edeceğini bildirdi. Erdoğan, şöyle konuştu: Bunu başaracağız. Hele hele şimdi mevsimlik istihdam süreci başlıyor ki bunu kat be kat gerçekleştireceğiz. Benzer şekilde küresel piyasalardaki dalgalanmalar sebebiyle enflasyon rakamlarında görülen yükselmenin, bu nazik sürecin atlatılmasıyla tekrar rayına oturacağına inanıyorum. Bu rakamlar bize özellikle şunu da gösteriyor, Türkiye Allah’ın izniyle en zor dönemini artık geride bırakmıştır. Türkiye’nin ve Türk milletinin kaybedeceğini düşünenler, 15 Temmuz gecesi bize kefen biçenler bir kez daha hezimete uğramıştır. Milletimizin inancı, sizin gibi müteşebbislerimizin gayretleri, elbette siyasi iradenin kararlı duruşu sayesinde 15 Temmuz darbe girişiminin ekonomik ayağını da bertaraf etmiştir.

Türkiye tutulamayacak
Kredi derecelendirme kuruluşlarının “Türkiye’yi nasıl köşeye sıkıştırırız” mantığıyla açıklamalar yaptığına dikkat çeken Erdoğan “Yaşadıkları hayal kırıklığını çok açık bir şekilde görebiliyoruz. Ters köşe oldular. 16 Nisan’dan itibaren Türkiye tutulamayacak bir ülke olacak” dedi. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...