Erdoğan yeni müjdeler açıklayacak: Her eve 25 metreküp doğalgaz ücretsiz

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri

Ramazan Bayramı, yeni müjdelerle geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, biri bayram öncesi olmak üzere üç müjde açıklayacağı, bunlardan birinin her eve 25 metreküp ücretsiz doğalgaz olduğu, böylelikle faturanın 130 liralık kısmını devletin üstlenmiş olacağı öğrenildi.

YÜCEL KAYAOĞLU'NUN HABERİ - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, biri bugün (Perşembe) olmak üzere art arda üç ayrı müjde açıklayacağı belirtildi. Erdoğan’ın, bugün yapılacak ‘Karadeniz gazının devreye alınması’ töreni sırasında Filyos’tan ‘Ücretsiz doğalgaz’ müjdesi vereceği öğrenildi.

Yapılan hazırlıklara göre, bir yıl boyunca her evin mutfakta kullandığı miktara denk gelecek doğalgazın maliyeti devlet tarafından üstlenilecek. AK Parti kaynakları, “Aylık yaklaşık 25 metreküplük bir katkı olacak. Vatandaşların konutlarda kullanılan doğalgazın 25 metreküpünden ücret alınmaması planlanıyor. Böylece devlet bugünkü fiyatlarda her konutun doğalgaz faturasının 130 liralık bölümünü karşılamış olacak” dedi.

‘BİR SENDEN BİR BENDEN’ KAMPANYASI

Erdoğan’ın ikinci müjdesi ise yarın açıklanacak. Kentsel dönüşüme ivme kazandırılması amacıyla, evini dönüştürenlerin maliyetlerinin yarısının devlet tarafından karşılanacağına yönelik bir projenin uygulamaya gireceği belirtildi. ‘Bir senden bir benden’ şeklinde yürütülecek kampanya ile kentsel dönüşüm projelerinde vatandaşlara çıkacak maliyetin yüzde 50’sini devlet ödeyecek. AK Parti kurmayları “Yani bir evin maliyeti bir milyon lira olacaksa, bunun 500 bin lirası devlet tarafından karşılanacak. Bu uygulama, bundan sonraki kentsel dönüşüm projelerinde geçerli olacak. Vatandaş kredi çekip evini dönüştürecekse, bir taksitini kendisi, diğerini devlet ödeyecek” diye konuştu.

GÖZÜN ARKADA KALMASIN

AK Parti’de çalışılan bir başka proje ise engelli çocuğu bulunan ailelerle ilgili. ‘Emin eller’ adıyla yürütülecek projenin nasıl uygulanacağına yönelik çalışma sürerken, Cumhurbaşkanı’na yapılacak sunumdan sonra kamuoyuna duyurulması planlanıyor. AK Parti kaynakları, “Ebeveynleri ölen ve özellikle otizm kaynaklı engellilerinin devlet korumasına alınması tartışılıyor. Doğumundan itibaren, hayatlarının her aşamasında devletin eli üzerlerinde olacak şekilde bir proje hazırlanıyor. Anneler-babalar, kendi hayatlarını idame ettiremeyecek engelli çocukları için genellikle ‘Allah onları bizden geride bırakmasın’ diye dua ediyor. Bir anlamda ailelerin gözleri arkada kalmayacak şekilde, devlet onlara ‘Sizden sonra çocuklarınıza biz sahip çıkacağız’ diyecek” değerlendirmesini yaptı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Yarın gazımızı tesisimize getirmiş olacağız. Mayıs başında da inşallah işleme vermiş olacağız. Hemen hemen herkesi mutlu edecek bir müjdenin geleceğini söyleyebilirim” dedi.

Erdoğan yeni müjdeler açıklayacak: Her eve 25 metreküp doğalgaz ücretsiz

'İLK'LERİN VE 'EN'LERİN PROJESİ

Sakarya Gaz Sahası Geliştirme Projesi, birçok yönden de ‘ilk’leri ve ‘en’leri içinde barındırıyor. İşte onlardan bazıları:

  • Karadeniz gazı, 2020 yılında dünya çapında denizlerdeki en büyük doğalgaz keşfi,
  • Karadeniz altında bugüne kadar gerçekleştirilen en büyük sismik veri toplama çalışması,
  • Kıyıya uzaklık-derinlik-rezerv büyüklüğünde bakımından, dünya çapında denizlerde yürütülen en büyük doğalgaz projesi,
  • Türkiye’nin ilk ultra derin deniz üretim sahası,
  • Türkiye’nin millî deniz enerji filosunun ilk ultra derin deniz rezerv keşfi,
  • Millî deniz enerji filosunun hayata geçirdiği ilk doğalgaz üretim projesi,
  • Gelişmiş elektro-hidromekanik teknolojinin dünyadaki ilk deniz altı uygulaması,
  • Avrupa’nın en büyük doğalgaz alım ve işleme tesisi,
  • Keşiften ilk üretime kadar dünyanın en hızlı tamamlanan derin deniz gaz sahası geliştirme projesi.
Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...