Erdoğan sinyali verdi, emekliye ara zam yolu açıldı! İşte Ankara kulislerinde konuşulan iki formül

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün emeklilerin merakla beklediği zam sinyalini verdi. Erdoğan'ın açıklamalarının ardından Ankara kulisleri hareketlendi. Kulislerde konuşulan formülü TGRT Haber Ankara Haber Müdür Sözcan aktardı.

Memurların 2024 ve 2025 yıllarında alacağı zam oranlarını belirleyecek 7. Dönem Toplu sözleşmesi görüşmelerinde süreç devam ederken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memur, SGK ve Bağ-Kur emeklileri için müjdeli haber geldi. 

ERDOĞAN'DAN EMEKLİLER İÇİN ZAM SİNYALİ

Nisan ayında en düşük emekli aylığı 7.500 TL'ye yükseldi. Temmuz ayında yapılan yüzde 25'lik zamdan kök maaşı düşük olan milyonlarca emekli faydalanamadı. Kamuoyunda sıklıkla tartışılan konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün memurlara yapılacak zam oranını örnek vererek, "Emeklilerimize hiçbir şeyin gelmemesi olacak bir şey değil. Onları da inşallah memnun edecek adımları atacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği müjde emeklileri heyecanlandırırken, Ankara kulislerinde konuşulan formül de ortaya çıktı. TGRT Haber Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan, emeklilere ek zammın gündeme geleceği tarihi açıklayarak, gündemdeki formülü de anlattı.

EMEKLİYE ZAMDA ÖNE ÇIKAN İKİ FORMÜL

Memurlara daha önce zam ve ardından 8.077 liralık bir seyyanen zam yapıldığını ancak memur emeklilerinin bundan faydalanamadığına dikkat çeken Sözcan, emeklilerle ilgili kulislerde konuşulanları şu şekilde aktardı:

Memur emeklileri 8 bin 77 liralık zamdan yararlanamamıştı. Emeklilere zam yüzde 25 ile sınırlı kaldı. 7.500 liranın altında kalan emekliler ise bu zamdan faydalanamadı. Erdoğan, emeklilere işaret etti. Daha önce Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a talimat vermişti. Bu çalışmaların belirli bir aşamaya ulaştığı anlaşılıyor. Meclis, olağanüstü toplanmazsa 1 Ekim’de açılacak. Ek zam, Meclis açılınca gerçekleşecek. Emeklilere ya ek zam yapılacak ya da memurlara verilen seyyanen 8 bin 77 liralık zammın bir kısmı veya tamamı maaşlara yansıtılacak."

Kaynak: TGRT Haber

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...