Erdoğan konuştu, Dolar hareketlendi

Erdoğan konuştu, Dolar hareketlendi

Ekonomi Haberleri

Erdoğan Merkez Bankasının verdiği kararı değerlendirdi, dolarda hareketlilik yaşandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda, TESKOMB heyeti kabulünde yaptığı konuşmada Merkez Bankası'nın faiz indirim kararını değerlendirdi. Yıl boyuncu sadece 2.5 puanlık bir indirimin yapıldığına dikkat çeken Erdoğan, "Bize karşı bağımsızlık mücadelesi veriyorsun da başka yerlere bağımlılığın mı var?" diye sordu.

DOLARDA HAREKETLİLİK
Erdoğan'ın açıklamaları sonra ise dolarda hareketlilik yaşandı. 2,4645 seviyesinde olan dolar 2,4770'e yükseldi.

MERKEZ BANKASI LÜTFETTİ
Erdoğan Merkez Bankası'nın faiz politikasına ilişkin değerlendirmesinde şunları söyledi;
"Merkez Bankası'nın başındaki iyidir, hoştur vs. Ben iyiliğe hoşluğa yaptıklarıyla bakarım, kendi fiziğiyle bakmam. Dün Merkez Bankası lütfetti, politika faizinde çeyrek puanlık indirim yaptı yıl boyunca hepsinin toplamı 2,5 puan. Ocak ayında 1 kalemde 5.5 puanlık artış yapılmıştı. Ocak ayındaki artışın yarısı kadar indirim yapılmış değil. Böyle şey olur mu? Bizim Merkez Bankası'nın bağımsızlığına sözümüz yok. Bize karşı bağımsızlık mücadelesi veriyorsun da başka yerlere bağımlılığın mı var?"

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...