Erdoğan, 'Başkasının eline bakan taklit eden lider olamaz'

Erdoğan, 'Başkasının eline bakan taklit eden lider olamaz'

Ekonomi Haberleri

Başbakan Erdoğan, 'Taklit eden, takip eden asla öne geçemez. Üretmeyip üretilenle yetinen, başkasının eline bakan asla liderlik konumuna geçemez' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin tarih ve medeniyetten aldığı özgüvenle bilgi ve bilim üretme noktasında çok daha ciddi adımlar atıp çok daha fazla yatırım yapmak zorunda olduğunu söyledi. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından düzenlenen ve 3 gün süren İnovasyon Haftası'nın kapanış oturumunda konuşan Başbakan Erdoğan, "Taklit ve takip eden asla öne geçemez. Üretmeyip üretilenle yetinen, başkasının eline avucuna bakan asla liderlik konumuna yükselemez. Tarih ve medeniyetimizden tevarüs ettiğimiz özgüvenle bilgi ve bilim üretme noktasında çok daha ciddi adımlar atmak, çok daha fazla yatırım yapmak zorunda olduğumuz açıktır" ifadesini kullandı. Bilimin bu seviyelere ulaşmasında Doğu medeniyetlerinin çok büyük payı bulunduğunu dile getiren Erdoğan, matematikte, tıpta, astronomide, çeşitli mühendislik alanlarında İbn-i Sina, İbn-i Rüşt, Piri Reis, Mimar Sinan, Harezmi, Ali Kuşçu gibi birçok dehanın, insanlığın geleceğine yön verdiğini hatırlattı. Konuşmasında, "Kağnılarla yürüyerek bir yere varamazsınız" ifadesini kullanan Başbakan Erdoğan şunları söyledi: "Artık 300 kilometre hızla giden trenler varsa, yüksek hızlı trenler varsa Türkiye bunu yapmak zorunda. Yakalamak zorundayız. Marmaray'ın biraz daha güneyinde bir tüp geçit daha yapıyoruz. O da otomobillerin denizin altından gidip geldiği tüp geçit. 2015'te bitiyor. Üçüncü köprüyü yapıyoruz. Burada yine inovasyonda farklılık ortaya koyuyoruz. 4 gidiş 4 geliş ama ortaya raylı sistem koyuyoruz. Biz bir tribün izleyicisi olamayız. Yarışın içinde olacağız. İnsansız hava araçlarımızı yapıyoruz. Bakınız insansız hava araçlarında şu anda 30 bin fite kendi ürettiğimiz hava aracıyla çıkabildik. Ama bugüne kadar insansız hava aracımız yoktu. Herhangi bir ülke verirse biz alacağız. Amerika verirse alacağız, İsrail verirse alacağız, vermezlerle yandık. Şimdi kendimiz yapıyoruz. Yakında ihracına başlayacağız. Helikopterimizi üretiyoruz, tankımızı üretiyoruz. Kendi helikopterimize talepler gelmeye başladı. Rekabetin içinde yer almazsanız, yüksek nitelikli ürün üretemezseniz, ihracatta arzu edilen rakamlara ulaşamazsınız. Gemiler dolusu buğday ihraç etseniz ne olur? Onlarla bir şey kazanamazsınız. Gıdaya her zaman ihtiyacımız var ama ihracata gelince ağır parayı oluşturan şeyler, yüksek nitelikli ürünler. Şu anda işte buna geçiyoruz."

ÖDÜLLER BAŞBAKAN'DAN

Başbakan Erdoğan inovasyon ödüllerini verdi. Arçelik adına Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Koç, Turkcell adına Genel Müdür Süreyya Ciliv, THY?adına Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, TEB adına TEB Holding Yönetim Kurulu Üyesi Varol Civil ile Brisa Genel Müdürü Hakan Bayman, ödülünü Başbakan'ın elinden aldı. nbsp;Törene TİM?Başkanı Büyükekşi ile Ekonomi Bakanı Çağlayan nbsp;ve iş adamları katıldı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...