Erdem Başçı, 'Küresel sermayeden faizi kurtarmalıyız'

Erdem Başçı, 'Küresel sermayeden faizi kurtarmalıyız'

Ekonomi Haberleri

Erdem Başçı, 'Yerel faizlerin küresel faizlere olan duyarlılığının azaltılması gerekiyor. Yerli ve yabancı para likiditesi sağlanmalı' dedi.

TürkiyeCumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, "Yerel faizlerin küresel faizlere olan duyarlılığının azaltılması gerekiyor" dedi. Merkezi Londra'da bulunan "Official Monetary and Financial Institutions Forum" isimli kuruluşun "Dünya Refahının İnşasında Gelişen Ülkelerin Rolü" konulu 4. Avrupa Ana Toplantısı, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ev sahipliğinde Ankara Palas'ta, 5-6 Eylül tarihlerinde gerçekleştirildi. Toplantıya dünya merkez bankalarından ve uluslararası kuruluşlardan temsilciler ile akademisyenler katıldı. TCMB Başkanı Erdem Başçı toplantıda bir sunum yaptı. TCMB'nin internet sitesinde yer alan sunuma göre, Başçı, "Yerel faizlerin küresel faizlere olan duyarlılığının azaltılması gerekiyor. Faizlere duyarlılığın azaltılması için ek araçlar gerekir. Yerli ve yabancı para cinsinden likiditenin sağlanması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Başçı ne demişti?
Dövizde son zamanda yaşanan oynaklıkla ilgili olarak Erdem Başçı, "Ekim sonuna kadar süre verin, TL'yi aslanlar gibi koruyacağız" demişti. Başçı, "Faiz artırım beklentisine girmeyin, faiz sabit beklentisine girin. Döviz tarafında TL'ye değer kazandıracak enteresan manevralar bekleyin. Yıl sonunda doları 1.92 seviyesinde görürseniz, şaşırmayın" ifadelerini kullanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...