Erbil: Ne para ne faiz önce motivasyon

Düzenleyen:
Erbil: Ne para ne faiz önce motivasyon

Ekonomi Haberleri

Fuat Erbil, “Müşterilerimizi zora düşürecek hiçbir davranış içinde değiliz, her hafta 130 milyon TL borcu taksitlendiriyoruz. Piyasada moral çok önemli” dedi

Ö. Faruk Bingöl İSTANBUL
Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, sektör olarak daima ülke ekonomisini büyütmek ve destek olmak için çalışacaklarını, bu duruşu hiçbir zaman kaybetmediklerini ve devam ettireceklerini söyledi. Erbil, Türkiye ekonomisi ve bankacılık sektörüne ilişkin güncel gelişmeleri değerlendirdiği toplantıda, 2016’nın çok kolay bir yıl olmadığını, her şeye rağmen Türkiye ekonomisinin çok dirençli durduğunu ve yüzde 3 civarında büyüyeceğini ifade etti. Bankacılık sektöründe sorunlu kredi rasyosunun yüzde 3,3 seviyesinde bulunduğunu belirten Erbil, bu oranın dünyadaki birçok ülkedenin altında olduğuna dikkati çekti. Erbil, “2016’daki bunca zorluğa rağmen sektörün performansı bu ise, 2017 yılında çok daha iyi bir performans görülecektir” dedi. Banka olarak her zaman müşterilerinin yanında durduklarını ve onları zor duruma düşürecek hiçbir davranış içinde olmadıklarını vurgulayan Erbil, piyasanın motivasyona ve morale ihtiyacı olduğunu, bunu gerçekleştirmek için çok çaba gösterildiğini söyledi. Borç yapılandırmalara ilişkin olarak Erbil, “Müşterimizin kredi kartı borcu ve ihtiyaç kredisi borcu var. Bu iki üründe kabaca her hafta 130 milyon TL’lik borç taksitlendirmesi yapıyoruz. On kat arttı. Kredi kartlarında borçlanma kapasitesini tüketicinin artırması lazım. Minimum ödeme diye bir şey var. Bu oran tekrar yüzde 20’ye indirilebilir” diye konuştu.

BBVA, Türkiye’deki yatırımını artıracak

 Fuat Erbil, ana hissedarları İspanyol BBVA’nın dünyanın birçok yerinde faaliyet gösterdiğini hatırlatarak, “2016 yılının 9 ayına bakıldığında, Garanti Bankası, BBVA içerisinde en iyi performans gösteren birim olarak öne çıktı. Geçtiğimiz hafta görüştük, yaşanan olumsuz gelişmelere rağmen sağlam duran Türkiye ile ilgili çok umutlular. BBVA, fırsat oluşması durumunda Türkiye yatırımını artırmayı planlıyor” diye konuştu.

2017’de yüzde 3,5-4 arasında büyürüz

Gelecek senenin daha iyi olacağını belirten Fuat Erbil, “Büyüme tahminimiz yüzde 3,5 ile 4 arasında bulunuyor. Genç nüfus, mali disiplin ve güçlü bankacılık sektörü, bizi diri tutuyor” dedi. Merkez Bankasının bu yıl zorunlu karşılık oranlarında yaptığı indirimlerin Türk bankalarına yardımcı olduğunu kaydeden Genel Müdür Erbil, sektörün 2017’de yüzde 15 civarında bir kredi büyümesini yakalayabileceğini ifade etti.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...