EPDK kararları açıklandı

/ Kaynak: AA
EPDK kararları açıklandı

Ekonomi Haberleri  / AA

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), çeşitli gerekçelerle 11 kişi ve şirkete toplam 4 milyon 260 bin lira idari para cezaları verdi

EPDK'nın konuya ilişkin kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre EPDK, tağşiş ve/veya hile amacıyla akaryakıta katılabilecek ürün bulundurmak, yetkili belgesi olmayan personel çalıştırmak, akaryakıt istasyonunda nbsp;bulunan gizli düzeneği vaziyet planında bulunmamasına karşın piyasa faaliyetine konu etmek, dağıtıcı dışında akaryakıt ikmali yapmak gibi Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Kanunu ve Petrol Piyasası Kanunu'nun çeşitli maddelerine aykırı hareket eden 11 kişi ve şirkete 67 bin 962 ile 1 milyon 19 bin 442 lira arasında değişen toplam 4 milyon 260 bin lira idari para cezaları verdi.Cezalar, 60 gün içerisinde EPDK'nın ilgili hesabına yatırılacak.Şirketler, karar aleyhine idare mahkemelerine dava açabilecekler. Kurul ayrıca 24firmadan da yazılı savunma istedi.
Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...