Engelsiz ATM’ler geliyor

Düzenleyen: / Kaynak: Sabah
Engelsiz ATM’ler geliyor

Ekonomi Haberleri  / Sabah

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), engelli vatandaşların günlük hayata uyum sağlamalarını kolaylaştırmak için bir çalışma başlattı. Yeni uygulamayla ATM'ler engelli vatandaşların kullanımına uygun hale getiriliyor.

100 NOKTADAN İKİSİ

Ortopedik engelli müşterilerin kullanımına uygun hale getirilecek olan ATM'ler bankanın hizmet verdiği her 100 ATM'den en az ikisini kapsayacak. Ortopedik engelli müşterilerin kullanımına uygun olacak bu ATM'lerin adres ve ulaşım detayları Türkiye Bankalar Birliği, Türkiye Katılım Bankaları Birliği ve bankaların internet sayfaları ile mobil uygulamaları vasıtasıyla duyurulacak.

SESLİ MENÜ BULUNACAK
 Görme engelli müşterilerin kullanımına uygun olan ATM'lerde ekranda gösterilen uyarılar, yönergeler, müşterinin girdilerine ilişkin onay ve hata mesajları gibi bilgilerin sağlanması için sesli menü özelliği bulunacak. Kulaklık takılır takılmaz sesli menü aktif hale gelirken aynı zamanda tuşlar da kabartmalı olacak. Bankalar şube personelinin işaret dili öğrenmesini teşvik edecek.

2018'E KADAR SÜRE VERİLDİ
1 Ocak 2017 tarihinde yürürlüğe girecek olan yönetmeliğe göre bankalar 1 Ocak 2018 tarihine kadar ATM'leri engelli vatandaşların kullanımına uygun hale getirecek. Ülke genelinde Ziraat Bankası'nın 3 bin 216, Akbank'ın 2 bin 864, İş Bankası'nın 3 bin 718, Halk Bankası'nın bin 944, Vakıfbank'ın 2 bin 242, Finans Bank'ın bin 603, Denizbank'ın bin 114, Garanti'nin 2 bin 549, Yapı Kredi'nin bin 914 adet ATM'si var.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Sabah
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...