Engelliler Günü’nde 4 bin kadro müjdesi

Düzenleyen:
Engelliler  Günü’nde 4 bin kadro müjdesi

Ekonomi Haberleri

Çalışma Bakanı Süleyman Soylu, “Hem bu ay hem de 2016'nın ilk aylarında 4 bin engelli vatandaşımız daha işe girecektir” dedi

Sinem Erciyas ANKARA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Dünya Engelliler Günü’nde kamuya 4 bin engelli alınacağı müjdesini verdi. Kamuda çalışan personel sayılarına bakıldığında 23 bin engelli kadrosunun hâlâ boş olduğu görülüyor. 3 milyon 102 bin kamu çalışanına karşılık, kamuda 40 bin 655 engelli istihdam ediliyor. Engellilere ayrılan kontenjan ise 63 bin 207 olarak belirlendi. Kamuda çalışan engellilerin illere göre dağılımına bakıldığında ise, Ankara birinci sırayı aldı. Ankara’da kamu kurumlarında çalışan engelli personel sayısı 4 bin 248. Ankara’yı 3 bin 245 kişiyle İstanbul, bin 863 kişiyle İzmir ve bin 147 işi ile Kocaeli takip ediyor.
4 BİN 600 KİŞİ ATANDI
Türk-İş'in 22. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, bugüne kadar yaklaşık 40 bin 655 engellinin memur olarak istihdam edildiğini hatırlatarak, “Bu yıl 4 bin 600'ü aşan sayıda alım söz konusu oldu. Hem bu ay hem de 2016'nın ilk aylarında 4 bin engelli vatandaşımız daha işe girecektir” dedi. Bakan Soylu, engellilerin kendi iş yerlerini açması konusunda da önemli desteklerde bulunduklarını anımsatarak, bu programın hayata geçmesini sağlamak için oluşturulan fonun da ciddi bir büyüklüğe ulaştığını kaydetti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...