Enflasyon endişesi altına yarayacak!

Düzenleyen:
Enflasyon endişesi altına yarayacak!

EKONOMİ Haberleri

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarında henüz ateşkes konusunda anlaşmaya varılamazken emtia fiyatlarındaki yükseliş beklentisi ve enflasyon endişeleri yatırımcıların güvenli limanı altına talebi artırdı. Altın haftayı yüzde 2'lik yükselişle kapatmaya hazırlanırken uzmanlar Boğa piyasasına işaret etti.

Spot altın, ABD’nin Rusya’ya yeni yaptırımlarını açıklamasının ardından yükselişini üçüncü güne taşıdı.

Ukrayna’da yaşanan savaş, Rusya’nın ana tedarikçilerinden olduğu doğalgaz, buğday, alüminyum ve nikel gibi emtiaların küresel piyasalarda azalacağı endişesiyle dünyanın ana ekonomileri üzerinde  baskısını artırarak sürdürüyor.

YATIRIMCILAR İÇİN BÜYÜK FIRSAT: BOĞA PİYASASI

“Altının Mart ayında elde ettiği yükselişin büyük kısmını geri vermesiyle, dikkatler değerli metalin enflasyona karşı hedge aracı olarak rolüne kayacak” diyen Guardian Vaults İş Geliştirme Müdürü John Feeney, piyasanın artan tahvil getirilerine rağmen yükselmesinin boğa piyasasına işaret ettiğini sözlerine ekledi.

Boğa piyasası, fiyatların gelecekte iyimser bir ortamda seyredeceği yani piyasanın yükseliş trendinde olduğu zamanlardır. Bu dönemlerde yatırımcılar alıma geçerken fiyatların sürekli olarak yukarı yönlü hareket etmesi ile Boğa piyasası, ayı piyasasına göre daha az risklidir

"MERKEZ BANKASI FAİZİ ARTIRACAK"

Morgan Stanley analistleri geçtikleri bir bilgi notunda artan enflasyon ve jeopolitik belirsizliklerin altını biraz daha yukarı taşıyabileceğini ve ikinci çeyrek için 2 bin dolar öngördüklerini belirterek, “Sonrasında merkez bankalarının enflasyonla mücadele için faizleri artıracağını ve altını baskılayacağını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Öte yandan ABD Hazinesi ABD Başkanı Biden’ın Rusya ile altın işlemlerinin yasaklayan bir kanunu imzaladığını duyurdu. Bu emirle birlikte ilk kez piyasaların yaptırıma tabi Rus kurumlarıyla altın üzerinden işlem yapmamalarına dair resmi bir talimat yayımlanmış oldu.

Spot altın yüzde 0,2 artarak 1961 dolara yükseldi.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...