Enerjide kara kıtaya ‘Türk akımı’ başladı

Düzenleyen:
Enerjide kara kıtaya ‘Türk akımı’ başladı

Ekonomi Haberleri

Aksa Enerji CEO’su Cüneyt Uygun, “Gana’daki santralimiz üretime geçti. Yaz aylarında da Madagaskar ve Mali’de başlıyoruz. Alım garantili sözleşmelerle, elektrik sıkıntısı yaşayan toplumların hayatını aydınlatacağız” dedi

Ö. Faruk Bingöl İSTANBUL - Kazancı Holding iştiraki Aksa Enerji, küresel bir şirkete dönüşme hedefiyle, KKTC’nin ardından büyük potansiyel barındıran Afrika kıtasına yöneldi. Türkiye’de rekabet gücü azalan santrallerini yüksek kapasite kullanım oranlarıyla çalıştırabilmek için rotasını Afrika’ya çeviren Aksa Enerji,  kıtadaki acil enerji ihtiyacına çözüm üretecek. Şirketin Gana Cumhuriyeti’ndeki HFO santralinin 140 megavat kurulu güçteki ilk bölümü üretime başladı. Toplam 370 megavatlık güce sahip olacak santralin geri kalan bölümleri önümüzdeki süreçte üretime geçecek. Öte yandan Madagaskar Cumhuriyeti’nde 120 MW kurulu güce sahip akaryakıt santralinin temmuz sonunda, Mali’de de 40 MW’lik santralin haziranda devreye alınması bekleniyor. Şirket Gana’da, elektrik tüketiminin yaklaşık yüzde 15’ini karşılayacak. Buradaki elektriğin tamamı, altı buçuk yıl alım garantili olarak ABD doları üzerinden satılacak.

Aksa Enerji CEO’su Cüneyt Uygun; “Gana, Madagaskar ve Mali ile yaptığımız garantili enerji satışı ve santral kurulumu anlaşmaları ile, Afrika’da varlığımızı pekiştirdik. Hızlı kurulumumuz ve altyapımız ile Afrika’da farkımızı ortaya koyduk. Bugün Sahra Altı Afrika ülkelerinde nüfusun yüzde 79’unun elektriğe erişimi hiç yok. Bu sebeple yurt dışına açılırken, acil enerji ihtiyacı olan ülkeleri hedefledik ve politikamızı sadece ticari faaliyet değil, bir insanlık projesi olarak belirledik. Elektriğin kısıtlı olması, gelişmenin önündeki en büyük engel. Ürettiğimiz enerji ile onların hayatına dokunmak istiyoruz” dedi. Aksa Enerji’nin, Türkiye’de de rüzgâr, doğalgaz, hidroelektrik, fuel-oil ve linyitten oluşan 11 elektrik üretim santrali bulunuyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...