Enerji yatırımı yapanlara 5. Bölge desteği geliyor

Enerji yatırımı yapanlara 5. Bölge desteği geliyor

Ekonomi Haberleri

Yılık 60 milyar dolara ulaşan enerji ihtiyacını azaltmak için, bölgesine bakılmaksızın bu alanda yapılan yatırımlara en büyük teşvikler verilecek.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Mevzuat değişikliği ile bazı yatırım konuları 'öncelikli yatırımlar' kapsamına alınmıştır. Böylelikle söz konusu yatırımların yatırım yerine bakılmaksızın, 5. Bölgede geçerli olan bölgesel desteklerden yararlandırılması sağlanmıştır" dedi. Resmi Gazete'de dün yayımlanarak yürürlüğe giren mevzuat hakkında bilgi veren Bakan Zeybekci, şunları söyledi: "Yeni düzenleme ile enerji verimliliği ve enerji tasarrufu sağlayacak yatırımlar, atık ısıdan yararlanarak elektrik üreten yatırımlar, artan enerji ihtiyacının karşılanabilmesi ve enerji arz güvenliğinin sağlanabilmesini teminen sıvılaştırılmış doğalgaz yatırımları ve yer altı doğalgaz depolama yatırımları öncelikli konular kapsamına alındı. Ayrıca termal turizm ve kreş yatırımlarına da öncelik verilecek." Bakan Zeybekci, uygulamada yaşanan aksaklıkların değerlendirildiğini ve bu kapsamda ihtiyaç duyulan düzenlemeleri hayata geçirmek üzere mevzuat değişikliği yapıldığını belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...