Enerji krizi tırmanıyor! Hollanda’da fabrikalar üretimi durdurdu

Enerji krizi tırmanıyor! Hollanda’da fabrikalar üretimi durdurdu

EKONOMİ Haberleri

Hollanda’da bazı fabrikalar artan elektrik fiyatları nedeniyle üretimi durdurduklarını açıkladı. İngiltere'de ise okullarda eğitim 3 güne düştü.

Hollanda NU çevrim içi gazetesinin haberine göre, ülkedeki bazı alüminyum, çinko ve demir fabrikaları artan elektik fiyatlarıyla başa çıkamadıkları gerekçesiyle üretimi azaltma ya da durdurma yoluna gitti. NU, Delfzijl şehrindeki Damco Alüminyum fabrikasının perşembeden bu yana “Enerji fiyatlarındaki aşırı yükselme ve devlet desteğinin olmaması” sebebiyle üretimi durdurduğunu belirtti. Çinko üreticisi Nrystar’ın 1 Eylül itibarıyla üretimi durdurduğu kaydedilen haberde, firmaya yakın bir kaynağın “enerji maliyetinin 10 kat arttığına” ilişkin ifadelerine yer verildi. Haberde, kimya, kâğıt, metal ve gıda endüstrisindeki firmaların gelecek aylarda enerji maliyetlerindeki yükseliş sebebiyle üretimi azaltma veya durdurma yoluna gidebilecekleri şeklindeki Rabobank ekonomisti Lize Nauta’nın öngörülerine yer verildi.

İNGİLTERE'DEKİ OKULLARDA EĞİTİM 3 GÜNE DÜŞTÜ

Rusya-Ukrayna savaşında doğalgaz fiyatlarının artmasıyla Almanya’nın ardından İngiltere de tedbirlerini artırmaya hazırlanıyor. Okullar haftada 3 gün eğitime geçebilecek şekilde hazırlanacak, barlar ve eğlence mekânları saat 21.00’de kapanacak, kamu binaları geceleri ısıtılmayacak, sokak lambaları duruma göre kapatılacak.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...