Enerji Bakanı Dönmez: 2022, borun yılı olacak

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Enerji Bakanı Dönmez: 2022, borun yılı olacak

EKONOMİ Haberleri  / İHA

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 2022’nin bor yılı olacağını söyledi. Dönmez, bor karbür tesisinin de bu sene devreye gireceğini aktardı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, iftarını bakanlık yemekhanesinde açtı. Bakanlık personeli ile birlikte yemek yiyen Dönmez, burada yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu.

"ENERKİ KRİZİ DÜNYAYI KASIP KAVURUYOR"

Dünyayı kasıp kavuran küresel krizin enerji kaynaklı olduğunu söyleyen Dönmez “Rusya-Ukrayna savaşı da enerjide büyük problemler ortaya çıkardı. Bu durum enerjide dışa bağımlılık ve enerji arz güvenliği konularını en büyük problem haline getirdi” dedi.

"DOĞALGAZ DEPOLAYACAĞIZ"

Enerji Bakanı Dönmez, doğalgaz ve petrol arama filosuna bir gemi daha eklendiğini hatırlattı. Sondaj gemisi sayısının dörde çıkardıklarını aktaran dönmez “Doğalgazda muhtemel krizlerde sıkıntıları azaltmak için Ertuğrul FSRU doğalgaz depolama gemimizi devreye almıştık. Ayrıca Silivri’de ve Tuz Gölü’nün altında doğalgaz yer altı depolama çalışmalarını oluşturduk” diye konuştu.

"BOR KARBÜR TESİSİMİZ DEVREYE GİRECEK"

2022’nin bor cevherinin daha fazla uç ürüne dönüştüğü bir yıl olacağına dikkati çeken Dönmez “2022, bor’un yılı olacak. Bor karbür tesisimiz devreye girecek inşallah. Ayrıca Ferro Bor tesisimizin ve tam kapasite üretim yapacak yeni yerli lityum tesislerimizin temelini atacağız. Nadir toprak elementleri üretecek pilot tesisimizin kurulumuna da yine bu sene başlayacağız. Bütün çalışanlar olarak kendimizi alkışlamak istiyorum. Çünkü bu başarılarda hepimizin payı var” ifadelerini kullandı.
Bakan Dönmez, personelle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...