En yüksek otobüs bileti 500 TL

En yüksek otobüs bileti 500 TL

EKONOMİ Haberleri

Tatil yaklaşıp karantina uygulamaları hafiflerken, vatandaşlar şehirler arası otobüs bileti fiyatlarına kilitlendi. En kısa mesafe 100 TL olacak. 2001 km ve üzeri mesafe için en fazla 500 TL ödenecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, kara yoluyla yurt içi yolcu taşımacılığında firmaların maliyetlerini dikkate alarak, 31 Temmuz 2020'ye kadar uygulanmak üzere tavan ücret tarifesini oluşturdu. Belirlenen tavan ücret tarifesi Katma Değer Vergisi (KDV) dâhil olarak tespit edilirken, çocuklar ve engelliler için yapılan zorunlu indirimler ayrıca uygulanacak. Düzenlemeye göre tavan ücretler, yol mesafesine göre değişiklik gösteriyor. 101-115 kilometre arası seyahatlerde 100 lira, 901-1.000 kilometre arası 250 lira tavan ücret alınacak. 2001 ve üzeri yol mesafesinde ise 500 lira tavan ücret uygulanacak. Çanakkale Boğazı geçişli hatlarda belirlenen ücretlere geçiş ücreti de eklenecek.
Öte yandan Bakanlığın kara yolu yolcu taşımacılığında kullanılan terminallere ilişkin de tavan ücret tarifesi belirlendi. Bu tarifelerde, en son yapılan nüfus sayımına göre terminalin bulunduğu ilin nüfusu ile, bulunduğu ilçenin il merkezine uzaklığı esas alınacak. Tavan ücret tarifeleri 31 Temmuz'a kadar KDV dâhil olarak uygulanacak.

En yüksek otobüs bileti 500 TL

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...