En ucuz iftar menüsü 30 lira

En ucuz iftar menüsü 30 lira

EKONOMİ Haberleri

Ramazanda iftar menüleri mekân ve menüye göre değişiklik gösteriyor. Fiyatlar 30 liradan başlıyor 300 liraya kadar çıkıyor.

Ramazan ayına sayılı günler kala restoranları iftar telaşı sardı. Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Genel Başkanı Ramazan Bingöl, ramazanda, ülke genelinde sayıları 100 bine ulaşan restoranlarda her bütçeye uygun iftar menüleri sunulacağını belirterek menülerin bu sene 30 liradan başlayacağını bildirdi. Bu yıl da ramazan dolayısıyla özellikle büyükşehirlerde bulunan restoranlarda hummalı çalışmaların başladığını ifade eden Bingöl “Restoranlar her bütçeye göre alternatifler sunuyor. Menüler bu yıl 30 liradan başlıyor,  mekâna ve çeşide göre 300 liraya kadar çıkıyor” dedi. Bingöl, her yıl olduğu gibi bu ramazan için de “Dünyada ve Türkiye’de bu kadar aç varken lüks iftar sofraları israf değil mi?” ve “Menüler çok pahalı” şeklinde eleştiriler almaya başladıklarını ifade ederek şunları kaydetti: Diğer sektörlerde de geniş bir fiyat yelpazesi var. 50 liraya da ayakkabı var, bin liraya da veya 2 liraya da kahve var, 25-30 liraya da... Bu örnekleri çoğaltabiliriz. Bu iftar menüleri gerçekten bir ihtiyaç... Milyonlarca insanın geçimini sağlayan, yüz binlerce, hatta milyonlarca Müslüman turiste de hitap eden iftar menüleri ekonomik anlamda da canlılığı sağlıyor. Sonuçta sektörün tedarik zinciri de milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...