En pahalı ve en ucuza benzin alabileceğiniz yerler

/ Kaynak: CHA
En pahalı ve en ucuza benzin alabileceğiniz yerler

Ekonomi Haberleri  / CHA

Benzine zam üstüne zam yağarken, Türkiye'nin en ucuz benzininin Kocaeli'nde kullanıldığı ortaya çıktı.

Bunun nedeni ise Tüpraş'ın en büyük rafinerisinin Kocaeli'nde bulunması nedeniyle nakil ücretinin düşük olması.
Peşpeşe gelen zamlarla litresi ilk kez 5 lira sınırını aşan benzinde Türkiye'nin en ucuz ili ortaya çıktı. Kocaeli'nin Türkiye'de en ucuz benzini kullandığı belirtildi. Bunun nedeni ise, Tüpraş'ın en büyük rafinerisinin bu şehirde olması. Böylece nakil ücretinin düşük olmasıyla, benzin daha ucuza satılıyor. nbsp;
nbsp;
EN PAHALISI VAN'DA
nbsp;
Türkiye'nin en pahalı benzininin satıldığı il ise Van. Merkezde 95 oktan kurşunsuz benzinin litresi 5,20 lira. Şehirde, 97 oktan benzin 5,22, mazot 4,63, otogaz ise 2,78 liradan satışa sunuluyor. Nakil ücretlerinin yüksek olması Van'da fiyatları artırıyor.
nbsp;
'YAKINDA ARABAYI BIRAKIRIZ'
nbsp;
Benzin zammına alıştıklarını söyleyen Vanlı vatandaşlar ise duruma tepkili. Vanlı sürücüler ayda bir-iki kez benzine zam geldiğine dikkat çekiyor. Umut Demir isimli vatandaş, "Bizim için fark etmiyor, yarın öbür gün arabayı satarız, minibüslere bineriz" derken Sefer Geveri de artık milletin arabaları bırakıp bisikletlerle dolaşacağını söylüyor.

Ekonomi
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...