En fazla lokanta ve oteller büyüdü

En fazla lokanta ve oteller büyüdü

Ekonomi Haberleri

Türkiye ekonomisinde yılın nisan-haziran döneminde sabit fiyatlarla en fazla büyüyen sektör, yüzde oteller ve lokantalar oldu.

Türkiye ekonomisinde yılın nisan-haziran döneminde sabit fiyatlarla en fazla büyüyen sektör, yüzde 14.9 ile oteller ve lokantalar olurken, bu sektörü yüzde 9.4 ile dolaylı ölçülen mali aracılık hizmetleri, yüzde 8.8'le balıkçılık izledi. Buna karşılık madencilik ve taşocakçılığı sektörü yüzde 3.3 daraldı. Hane halklarının nihai tüketim harcamalarının değeri 2013 yılı ikinci üç aylık çeyreğinde cari fiyatlarla yüzde 12'lik artışla 275 milyar 347 milyon lira, sabit fiyatlarla yüzde 5.3'lük artışla 19 milyar 769 milyon lira oldu. Devletin nihai tüketim harcaması değeri ikinci çeyrekte cari fiyatlarla yüzde 11.8'lik artışla 56 milyar 720 milyon, sabit fiyatlarla yüzde 7.4 artışla 3 milyar 183 milyon lira olarak hesaplandı. TÜİK 2012 ve 2013 yılıyla ilgili daha önce açıklanan büyüme verilerinde de revizyona gitti. Daha önce yüzde 3 olarak açıklanan yılın ilk çeyreğine ilişkin büyüme rakamı yüzde 2.9 olarak revize edildi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...